PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA

HDZ želi izgraditi sustav gospodarenja otpadom

21.04.2009 u 15:29

Bionic
Reading

Kandidat za primorsko-goranskog župana Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Josip Borić na današnjoj je konferenciji za novinstvo predstavio kandidatkinju za njegovu zamjenicu Sanju Beljan iz iste političke stranke.

Drugi kandidat za njegova zamjenika je Ivo Zrilić iz Hrvatske seljačke stranke (HSS), koalicijskog partnera HDZ-a, a već je prije predstavljen.

Sanja Beljan je iz Lokava u Gorskom kotaru te se uklapa u viziju razvoja Primorsko-goranske županije HDZ-a, a to je ravnomjeran razvoj svih njezinih krajeva, rekao je Borić.

Sanja Beljan rekla je da može zastupati područje Gorskog kotara jer su joj poznate sve potrebe toga kraja. Dodala je da dosadašnja županijska vlast nije ostvarila preduvjete za ravnomjeran razvoj svih područja jer Gorski kotar financijski i gospodarski zaostaje za drugim područjima u toj županiji.

Ako postane zamjenica župana, rekla je, pomoći će da se što više ulaže u turizam, šumarstvo, drvoprerađivačku industriju i poljoprivredu Gorskog kotara. Time će se otvarati radna mjesta i omogućiti stanovništvu da ostane živjeti u tom kraju, dodala je.

Josip Borić tom je prigodom predstavio dio programa koalicije, koju na području Primorsko-goranske županije čine, uz HDZ i HSS, HSP i HKDU, vezan uz zaštitu okoliša.

Prioriteti su izgradnja središnjeg sustava za gospodarenje otpadom u Marišćini, preventivna zaštita okoliša kroz prostorno-plansku dokumentaciju, vodoopskrba svih krajeva te županije te nadogradnja sustava odvodnje otpadnih voda i uvođenje reciklažnih dvorišta koja bi omogućila da Kvarnerski otoci do 2011. budu bez odlagališta otpada.