SLOGAN NAPRIJED

HDZ se obrušio na Milanovića

05.05.2015 u 13:30

Bionic
Reading

HDZ se žestoko obrušio na slogan SDP-a i premijera Zorana Milanovića za parlamentarne izbore 'Naprijed, a ne nazad' tvrdeći da je riječ o manipulaciji statistikom i varanju građana

Potpredsjednik HDZ-a Damir Jelić citirao je izjavu Zorana Milanovića koji je rekao da Hrvatska ide naprijed jer danas 55 tisuća ljudi radi više nego lani, i ustvrdio da premijer obmanjuje hrvatsku javnost jer se nezaposlenost samo obrisala jednim pokretom gumice.

HDZ-ovac je ustvrdio da je prošle godine više od 74 tisuće, a u prva tri mjeseca ove godine više od 16 tisuća izbrisano iz evidencije nezaposlenih te ih se smatra novozaposlenima, što smatra manipulacijom jer oni nisu zaista zaposleni.

'S ovom Vladom nema naprijed nego u bezdan jer nema smanjenja nezaposlenosti', rekao je Jelić

Na kraju se zapitao koji je to proklamirani smjer naprijed kojim ide Hrvatska ako 80 posto građana prema anketama smatra da ova Vlada uopće nema smjer. Podsjetio je na spot ministra obrta i poduzetništva Gordana Marasa u kojem se 'državnim i novcem EU-a hvali tzv. uspjesima Vlade'. 'Neka skinu taj spot i ne rade od nas majmune. Jedini je smjer naprijed odlazak ove nesposobne vlade', rekao je Jelić.

Zemlju guramo naprijed, a ne nazad - ključna je komunikacijska poruka koju šef stranke Zoran Milanović već naveliko koristi u svojim javnim istupima. Vlada i SDP u vremenu do izbora ističu pozitivne stvari mandata i tvrde da su 'pokrenuli naprijed tj. pomogli hrvatskim obiteljima, mladima, starima, zaposlenima, nezaposlenima'.