MALE KOMUNALNE AKCIJE

HDZ pita Bandića gdje je nestalo 195 mil. kuna

  • Autor: Vedran Brkulj
  • Zadnja izmjena 16.09.2010 13:16
  • Objavljeno 16.09.2010 u 13:16
Duško Ljuština, Davor Žagar,Milan Bandić

Duško Ljuština, Davor Žagar,Milan Bandić

Izvor: Cropix / Autor: Vjekoslav Skledar / CROPIX

Za male komunalne akcije u Zagrebu u 2010. predviđeno je 210 milijuna kuna, a do početka lipnja potrošeno je samo 15 milijuna kuna. Sumnjamo da će se ostatak novca potrošiti do kraja godine i zbog toga se pitamo gdje je nestao novac za male komunalne akcije, kazali su HDZ-ovci Margareta Mađerić i Stanko Gačić na današnjoj konferenciji za novinare

HDZ-ov dvojac tvrdi da je u ovoj godini trebalo biti obavljeno 1.088 malih komunalnih akcija, a da su raspisana tek tri natječaja, od kojih nije realiziran nijedan.

'Predviđena sredstva u iznosu od 210 milijuna kuna odnose se na građevinske objekte. Obilaskom terena prije ljeta utvrdili smo katastrofalno stanje, a prema izvršenju proračuna za prvih šest mjeseci ove godine, utvrdili smo da je potrošeno tek osam posto predviđenih sredstava. Jasno nam je da se proračun ne puni predviđenom dinamikom, ali očito je da su novci negdje nestali', kazala je Mađerić.

Gradska zastupnica tvrdi da je gradonačelnik Milan Bandić obećao da će se sredstva potrošiti u 100-postotnom iznosu, ali je izrazila sumnju da će se tom dinamikom uspjeti potrošiti i 20 posto od predviđenog.

Za Stanka Gačića to je najbolji primjer koji dokazuje da aktualna gradska vlast (SDP) i gradonačelnik uopće ne surađuju, zbog čega najviše trpe građani.

Mađerić je pritom iznijela podatke za pojedine dijelove grada. Tako je za Gornji grad - Medveščak za male komunalne akcije u 2010. predviđeno 7,4 milijuna kuna, a izvršeno je tek 10 tisuća kuna, za Trnje šest milijuna kuna, a utrošeno 947.000 kuna, za Maksimir 10,6 milijuna kuna, a utrošeno je 404.000 kuna, za Novi Zagreb zapad 18,5 milijuna kuna, a utrošeno je dva milijuna kuna,  za Trešnjevku jug 12,5 milijuna, a utrošeno je dva milijuna kuna, za Črnomerec 7,5 milijuna kuna, a utrošeno je 92.000 kuna, za Donju Dubravu 7,8 milijuna kuna, a utrošeno je 200.000 kuna, te za Podsused 11,6 milijuna kuna, a utrošeno je samo 50.000 kuna.

HDZ-ovci napominju da neće moći doći do prebacivanja sredstava u iduću godinu pa su se još jednom upitali gdje su nestali novci predviđeni za male komunalne akcije.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi