ČUDNA PRAVDA

HDZ-ovcu prekršajna prijava isto kao i ženi koju je napao

10.12.2013 u 20:11

Bionic
Reading

Građanska akcija sutra će u pet minuta do dvanaest sati pred sjedištem MUP-a u Zagrebu iskazati svoje nezadovoljstvo radom policije u postupanju u kojem je Nenad Viduka, član HDZ–a jučer bacio na pod njihovu aktivisticu i razbio joj kameru

Zbog svega, ona je, kao i napadač, zaradila prekršajnu prijavu, čime u Građanskoj akciji nisu zadovoljni pa će pred MUP-om tražiti od ministra Ranka Ostojića da objasni aktivistici da drugi put ne vrišti dok je napadač mlati, jer time remeti javni red i mir.

U priopćenju koje su poslali medijima navode kako su kao aktivistička skupina pred hotelom Sheraton, gdje se održavao skup HDZ-a, došli izraziti svoje nezadovoljstvo njihovim radom. Tom prilikom aktivistica je, navodi GA, kao i uvijek, navedeni skup snimala, s pristojne udaljenosti i bez ikakve agresije prema sudionicima skupa.

'Tada se dogodio brutalan napad. Vijećnik HDZ-a Nenad Viduka, član MO Jarun, prišao je s leđa aktivistici, bacio je na pod i prikliještio. Tom joj je prilikom pokušavao oteti kameru, koju je i slomio. Aktivistica je ozlijeđena, uz lakši potres mozga te brojna nagnječenja, skupa kamera je uništena, a danas smo doznali da žrtva, aktivistica, nije žrtva, već da je osumnjičena, u rangu s napadačem', stoji u priopćenju.

Zbog toga sutra idu u prosvjed ispred MUP-a. Smatraju i kako zbog izjednačavanja žrtve i napadača stoje ljudi Tomislava Karamarka u policiji.