ZNA SE TKO IMA

HDZ-ovcu ponovno ukrali 300.000 kuna

06.12.2012 u 15:31

Bionic
Reading

Građevinskom poduzetniku i HDZ-ovom vijećniku Bori B. (56) u manje od pola godine lopovi su ukrali preko 600 tisuća kuna gotovine, a na medijskom 'nebu' njegovo se ime prvi puta pojavilo oko lanjskog Božića kada je u remetinečki pritvor sa sobom ponio, ni manje ni više, nego 160 tisuća eura i 12 tisuća kuna 'spasivši' ih od, kako se tada pravdao, supruge kojoj je prethodno prijetio smrć

Za razliku od srpnja kada su mu dvojica razbojnika ušla u stan na prvom katu stambene zgrade na zagrebačkom Borovju te mu zaprijetila nožem, vezala ga za stolac i ukrali mu ključeve terenca iz kojeg su ukrali 300 tisuća kuna gotovine, pet mjeseci kasnije lopovi su, pak, 'olakšali' Borinu obiteljsku kuću u Ljutomerskoj ulici i to za gotovo isti iznos, piše Jutarnji list

Očito dobro informirani kradljivci obijanjem ulaznih vrata provalili su u kuću u sklopu koje je registrirana i tvrtka u obiteljskom vlasništvu, a provala je odrađena u noći na srijedu.

Koliko je lopova posjetilo njegov dom i jesu li možda isti koji su ga već orobili, istražitelji intenzivno nastoje utvrditi.

Međutim, istražitelji su sa mjesta očevida izuzeli sve eventualne otiske koje je provalnik ostavio i ne isključuju da je riječ o istoj ekipi koja se 'zapikirala' na poduzetnika nakon medijskih napisa da je u zatvor došao sa 'brdom' novca.

Podsjetimo, Boro je iza zatvorskih rešetaka završio lani dva dana nakon Božića jer je supruzi Miri prijetio smrću. Nakon što je uslijedila i prijava policiji, promoćurni Boro je odlučio 'osigurati' gotovinu koju je imao u kući pa ju je ponio sa sobom u zatvor.