CENZURA NA MARKOVOM TRGU

HDZ-ovci ne smiju govoriti bez dozvole šefice?

26.02.2010 u 13:28

Bionic
Reading

Saborski zastupnici HDZ-a više neće smjeti davati izjave za medije bez odobrenja Jadranke Kosor i bez dogovora s glasnogovornicom Sunčanom Glavak. Zabranu o istupanju u javnosti HDZ-ovi zastupnici su dobili SMS-om, otkriva Jutarnji list

'Ja sam, kao predsjednik Kluba HDZ-a, poslao taj SMS, ali nije riječ o zabrani', rekao je Hebrang. 'Ne branimo istupe niti ćemo ulaziti u sadržaj onoga što netko iznosi, ali nam je važna koordinacija gdje i kada netko istupa - na televiziji, novinama, radiju. Želimo da se to uskladi i da se stav stranke jasno iznosi, a ne da se izjave dupliciraju i da se događa da više ljudi govori o istoj temi. Zato je važno da glasnogovornica to koordinira', pojasnio je Andrija Hebrang.

Nakon ovih Hebrangovih izjava, HDZ-ova glasnogovornica Sunčana Glavak poslala je priopćenje u kojem odbacuje napise Jutarnjem, ističući kako je 'neistinito i netočno da je HDZ-ovim zastupnicima i zastupnicama u Hrvatskom saboru zabranjeno govoriti bez dopuštenja predsjednice stranke Jadranke Kosor'.