MLADIĆ U DUŠI

HDZ-ovac se u politiku vraća u 73. godini preko Akcije mladih!

07.11.2012 u 11:17

Bionic
Reading

Jedan od utemeljitelja zadarskog HDZ-a, 73-godišnji profesor Vice Profaca vraća se u politiku. Negdašnji saborski zastupnik naći će se kao nezavisni kandidat na listi za lokalne izbore zadarskog ogranka Akcije mladih!!!

U tome ne vidi ništa čudno jer je u 28 godina rada u školi dobro surađivao s mladima i razumije sve njihove potrebe. Iako nije govorio o motivima povratka u politiku od koje dobro živi kao saborski umirovljenik, jasno je kako Profaca i zadarski ogranak Akcije mladih imaju iste političke neprijatelje.

'Uvijek sam bio i ostat ću HDZ-ovac, za razliku od ovih sada koji ga vode. Oni su bezimena interesna skupina koja se skriva iza maske HDZ-a, a s HDZ-om nemaju nikakve veze', kazao je Profaca, uvjeren da ova lista može prijeći izborni prag i ući u Gradsko vijeće.

Predsjednik Akcije mladih Ante Rubeša i ljudi okupljeni oko njega pokušavaju, ali bez uspjeha, oformiti tzv. treću opciju koja će se suprotstaviti, kako kaže, 'barbarskim opcijama' okupljenima oko HDZ-a i SDP-a.

'Marko Pupić Bakrač je na nezavisnoj listi don Ivana Grubišića, a nezavisne liste ne smiju koalirati s političkim strankama, Hrvatski laburisti su odlučili na izbore izaći samostalno, HSP Ante Starčevića se priklanja HDZ-u, tako da smo za sada usamljeni i na izbore u svibnju 2013. ćemo najvjerojatnije izaći samostalno', pojasnio je Rubeša koji ne dvoji kako će njegova lista iznjedriti nekoliko mandata za Gradsko vijeće Grada Zadra.