TREBA ZNATI KAD JE KRAJ

HDZ-ovac ne da SDP-ovcu da preuzme vlast

02.06.2009 u 13:53

Bionic
Reading

HDZ-ov načelnik općine Donji Kukuruzari Stipe Šapina, u kojoj većinom žive Hrvati iz Bosanske Posavine odbija predati vlast novom načelniku SDP-ovcu, pravdajući se time što radi izvješće kako bi se obavila primopredaja

Novoizabrani načelnik Ivo Blažanović iz koalicije predvođene SDP-om tvrdi pak kako je HDZ-ov načelnik imao vremena od prvog kruga prirediti dokumente za primopredaju, izvijestio je Večernji list.

Ispred općinske zgrade okupili su se članovi pobjedničke koalicije, novinari i oba načelnika koji jedan drugog optužuju za manipulacije u izbornom postupku, a u jednom trenutku pozvana je i policija.

Policijski službenici po dolasku su razgovarali s obojicom načelnika te izjavili da nisu mjerodavni za rješavanje tog problema i upozorili obje strane da se suzdrže od narušavanja javnog reda i mira.

Šapina je Ustavnom sudu uložio žalbu na rezultate izbora, ali je ona odbijena pa sad tvrdi da rokovi za primopredaju teku od odbijanja. Istodobno, odlučan u namjeri da zauzme osvojenu načelničku fotelju, Blažanović je odlučio sjediti u zgradi općine sve do primopredaje.