lokalni izbori

HDZ-ova kandidatkinja za gradonačelnicu Siska na izbore ide u koaliciji s još sedam stranaka

27.04.2021 u 12:44

Bionic
Reading

Osam gradskih političkih stranaka potpisalo je u utorak u Sisku koalicijski sporazum o zajedničkom izlasku na lokalne izbore i o potpori kandidatkinji za gradonačelnicu Željki Josić (HDZ)

Kako je najavljeno, sporazumom HDZ-a, HSLS-a, HKS-a, HSS-a, HSP-a, HSU-a, SDA i HNS-a nije predviđena samo predizborna suradnja, nego i poslijeizborna, dugotrajna suradnja. Prije potpisivanja sporazuma, Željka Josić zahvalila je čelnicima stranaka koje su prepoznale vrijednosti HDZ-ova izbornog programa.

"Ovim ćemo sporazumom dokazati našim građanima da veliki broj političkih stranaka u našem gradu žele raditi za pozitivne promjene, te da smo zajedno spremni uložiti vrijeme i znanje za Sisak koji ima budućnost. Zajedništvo je nužno potvrditi kada je najteže, a Sisak je sada u teškoj situaciji. Građani su nezadovoljni i izgubili su povjerenje u gradsku upravu, čija je stvarna uloga da služi građanima", rekla je Josić.

Dodala je kako će svojim predanim radom koalicija vratiti povjerenje građana te da će gradska uprava ponovno biti u službi Siščana. Istaknula je rad za mlade obitelji, djecu, umirovljenike, osobe s invaliditetom, pripadnike nacionalnih manjina, to jest sve građane bez obzira na to tko pripada kojoj političkoj opciji.

Josić je najavila je kako neće biti zanemaren nijedna četvrt i nijedno naselje te da će zaustaviti podjele, a prioritet u gradskoj politici imat će mladi. Istaknula je kako će se izgraditi solidaran Sisak u kojem će vladati dijalog svih skupina društva te je pozvala na zajedništvo i suradnju.

Podupirući zajedničku kandidatkinju, Darjan Vlahov (HSLS) je rekao kako je Sisku, umjesto svađa, najpotrebniji dijalog, suradnja i uključivost, što je uvjet za budućnost.

Mario Markić (HKS) je ustvrdio kako Željka Josić može biti jedina gradonačelnica koja može pokrenuti grad, a Biserka Brkić (SDA) rekla je kako vjeruje da je stvorena pobjednička koalicija.

Anita Sinjeri-Ibrišević (HSS) zauzela se za zajedništvo i dijalog u radu, čime se može vratiti povjerenje građana, a Borislav Curić (HSU) izrazio je zadovoljstvo što je u programu pozornost dana i interesima građana treće dobi.

Sporazum će još potpisati Ivan Nekvapil (HNS) i Ivan Celjak (HDZ). Na pitanje novinara tko će na izbornoj listi biti kandidat za njezina zamjenika i članove Gradskog vijeća, Željka Josić je odgovorila da će poslije predstaviti kandidate za te dužnosti.