IVO ŽINIĆ TVRDI

'HDZ nema veze s optužbama Lovrić Merzel'

03.02.2014 u 12:50

Bionic
Reading

Sisačko-moslavačka županica Marina Lovrić Merzel pod istragom je DORH-a. Pod sumnjom za nezakonito korištenje proračunskog novca Lovrić Merzel sve optužbe odbacuje, proziva HDZ i HRT da joj podmeću te ponavlja kako joj ostavka nije na kraj pameti

Sisačko-moslavačka županica ponovo je u fokusu javnosti. Njeno poslovanje i blagajnu županije češljaju USKOK i Policija, a zatražen je i porezni nadzor. Suočena je s optužbama za nezakonito trošenje novca poreznih obveznika za vlastite potrebe, a što je prokazala njena nekadašnja šefica kabineta Jasmina Jovev. Sisačka županica neće, kaže, dati ostavku, a optužbe odbacuje:

'Obmana, laži i podvale osobe koja je na svoj vlastiti zahtjev otišla na porodiljni dopust i u vrijeme trajanja porodiljnog dopusta bila u isto vrijeme zaposlenica Sisačko-moslavačke županije i šefica odnosa za medije mog protukandidata'.


Tadašnji HDZ-ov kandidat za župana Ivo Žinić Media servisu danas kaže kako Jovev nije vodila kampanju već je bila zaposlena na ugovoru o djelu. "Jasmina Jovev nije bila šefica HDZ-ove kampanje". Izjavio je kako s optužbama sisačke županice da joj oporba podmeće - HDZ nema nikakve veze.

'Gospođa Jasmina Jovev je bila u kampanji HDZ-a i osobno i mene kao kandidata. Radila je na ugovor o djelu i autorski ugovor jer nije član niti jedne stranke, a kamoli HDZ-a. Apsolutno odbacujem bilo kakvu povezanost HDZ-a s ovim zadnjim događajima koji su spominjani', rekao je Žinić.

Lovrić Merzel danas se morala ispričati i roditeljima djece s invaliditetom koji su osudili izjavu da građani njene županije, kako je rekla, 'nisu mentalno retardirani ni bolesni'.