NOVI POTPREDSJEDNICI

HDZ Mostu predlaže osnivanje Ministarstva demografske obnove

03.01.2016 u 19:23

Bionic
Reading

HDZ na čelu s Tomislavom Karamarkom sutra bi Mostu trebao ponuditi sastav nove vlade i reorganizaciju ministarstava. Na HRT-ovu središnjem Dnevniku objavljeno je da bi se broj ministarstava trebao smanjiti s 20 na 17

Most bi trebao imenovati potpredsjednika za domovinsku sigurnost koji ne bi imao portfelj, a njegove zadaće bi trebale biti borba protiv terorizma i rješavanje izbjegličke krize.

Potpredsjednika za domovinsku sigurnost smatraju nužnim, jer kako kažu, već godinama nemamo strategiju domovinske sigurnosti, ali iz zbog nedavnih događaja - opasnosti od terorističkog napada, migracijske krize i elementarnih nepogoda. Kandidati za ove četiri pozicije bit će predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko, čelnik Mosta Božo Petrov, ali i Ivan Lovrinović iz Mosta te predsjednik HSS-a Branko Hrg.

Broj ministarstava trebao bi se smanjiti s 20 na 17. Trećina bi pripala Mostu. Most traži resore: unutarnjih poslova, pravosuđa, poljoprivrede, uprave, poduzetništva i okoliša.

Trebalo bi se osnovati i Ministarstvo demografske obnove. U HDZ-u žele i četiri potpredsjednika vlade: Tomislava Karamarka, Božu Petrova, Branka Hrga i Ivana Lovrinovića.

HRT javlja da će biti govora i o osnivanju holdinga koji bi upravljao svim državnim i javnim poduzećima. To je model koji se primjenjuje u Austriji, o čemu je tportal ranije pisao.

U HDZ-u navodno žele i jedinstveni ured za javnu nabavu.

Most će u 10.30 sati održati sastanak nacionalnog vijeća. Sastanak Mosta i Domoljubne koalicije je u 14.30 u prostorijama HDZ-a. Tema sastanka je predstavljanje prijedloga modela vlade.