PORAZ KAO POBJEDA

HDZ BiH u poruci Milanoviću zahvalio biračima na potpori: To je rezultat zajedništva i uspješne suradnje sa HDZ-om

06.01.2020 u 13:07

Bionic
Reading

Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) BiH, nakon predsjedničkih izbora u Hrvatskoj na kojima je pobijedio Zoran Milanović, očekuje da će službeni Zagreb nastaviti podupirati zahtjeve tamošnjih Hrvata u ostvarenju jednakopravnostii i približavanju zemlje Europskoj uniji.

"Nadamo se da će u vremenu koje je pred nama legitimni politički predstavnici hrvatskog naroda u BiH nastaviti imati punu potporu Republike Hrvatske i pozitivni kontinuitet prema hrvatskom narodu, jednom od tri konstitutivna naroda u Bosni i Hercegovini“, priopćeno je iz vodeće stranke bosanskohercegovačkih Hrvata.

Pri tome su iz HDZ-a BiH pojasnili kako je cilj hrvatske politike u BiH potpuna ustavnopravna i institucionalna ravnopravnost hrvatskog naroda s druga dva konstitutivna naroda, te približiti je europskim integracijama.

  • +36
Novi hrvatski predsjednik, Zoran Milanović, održao govor Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

„Naš zadatak u BiH je ostvariti potpuno ustavnopravno uređenje BiH kao višenacionalne države tri konstitutivna naroda i svih njezinih građana, uz potporu Republike Hrvatske. Hrvatski interes je i interes EU, a to je stabilna BiH koja slijedi europske standarde“, dodaje se.

U priopćenju je HDZ BiH zahvalio biračima na potpori u dva kruga predsjedničkih izbora u Hrvatskoj, navodeći kako je to rezultat zajedništva te uspješne suradnje i dobrih odnosa sa sestrinskom strankom HDZ-a Republike Hrvatske.

  • +2
Mostar: Dragan Čović glasovao na izborima za predsjednika RH Izvor: Pixsell / Autor: Denis Kapetanovic/PIXSELL