CIRKUS SE NASTAVLJA

HDSSB napao zagrebačke centre moći i cijeli svijet

18.04.2013 u 16:12

Bionic
Reading

Trajalo je izvanrednih pola sata. U prostoriju su ušli Vladimir Šišljagić, predsjednik stranke, i Krešimir Bubalo, potpredsjednik. Šišljagić je rekao da danima traje orkestrirani interesno antihdssbovski napad HDZ-a, SDP-a i njihovih satelita, ali da je bezuspješan. U ovoj osječkoj stranci već su navikli na sve učestalije napade iz zagrebačkog centra moći i gradske oporbe 'ujedinjene u slabosti'. Bubalo je zaključio da 'oni mogu udarati, ali tko se valja u blatu, u blatu i ostaje'

Šišljagić je prije toga objasnio da je riješio da Zavod za hitnu medicinu Osječko-baranjske županije transparentnim potezom odabere dvoje volontera na jučerašnjoj izvanrednoj press konferenciji, nakon pitanja direktorice te županijske ustanove koje mu je postavila kao županu.

Hrvatski zavod za zapošljavanje jučer je poništio taj natječaj kojim je trebalo izabrati dvije osobe sa zanimanjem diplomiranih ekonomista/ekonomistica jer nisu provedena testiranja i razgovori, nego su volonteri odabrani izvlačenjem dviju plavih kuverti.

'Što je tu sporno, ako je sve sukladno Zakonu o poticanju zapošljavanja? Reakcija vladajućih pokazala je apsurdnost napada na HDSSB-ov rad', izjavio je Šišljagić na današnjoj izvanrednoj konferenciji za novinare, gdje je iskazao ogorčenost napadima na njegovu stranku iz gotovo svih drugih stranaka koje djeluju u gradu. Dodao je da iza nečuvenog poteza HZZ-a očito stoji nalog SDP-a.

Šišljagić je također naveo niz primjera sumnjivog zapošljavanja poslušnika suparničkih stranaka među kojima je izdvojio Lučku kapetaniju, osječki HEP, Klinički bolnički centar Osijek i slične institucije, koje kontroliraju, bilo SDP sada, bilo HDZ donedavno.

Bubalo je konstatirao da optužbe za nepotizam u slučaju 'Vrbošić', u kojem razni politički konvertiti tvrde da je prelazak bivšeg liberala Josipa Vrbošića u HDSSB plaćen zapošljavanjem njegova brata Branka za glasnogovornika Vodovoda, prethodno snahe u pravnu službu i odvjetnika sina za vođenje ovršnih postupaka te gradske tvrtke pod kontrolom HDSSB-a, da te optužbe dokazuju da je političke avanturiste uhvatio grč u bojazni od ulaska u ring.

'Koga grč uhvati na početku, pada u prvoj rundi', rekao je Bubalo zainteresiranim novinarima. Razni Kramarići, Borzanice, Pecnici i ostali samoproglašeni kandidati, još uvijek ne shvaćaju da je vrijeme maškara prošlo, a dolazi termin svibanjskih izbora kada će građani odlučiti o šampionu ovog vrućeg osječkog ringa.

Bubalo nije sakrio nezadovoljstvo ni iznošenjem bjesomučnih laži o HDSSB-u na valovima Osječke televizije, koju takvi ekscentrici, protivnici HDSSB-a, koriste za valjanje u svojoj kaljuži.

'Osjećamo tko je njihov koordinator!', podvukao je i ostavio javnost u neizvjesnosti.

Jedinu televizijsku alternativu, a to na ovoj izvanrednoj press konferenciji govornici nisu spomenuli, predstavlja Slavonska televizija, medij s tradicijom najmanje tri puta dužom od Osječke televizije. Gledatelji STV-a svakodnevno mogu saznati sve aktualnosti, političke, gospodarske, životne i društvene svakodnevice, mode, sporta, sve vezano za život prosječnog Osječanina i Slavonca. Uz list Glas Slavonije, građanin i u današnja teška vremena, ima kakav-takav, ali barem pristojan, prozor u svijet.