IMA LI KRALJIČAK ŠANSE?

HDSSB i lijevima i desnima otvoreno nudi ministra poljoprivrede

  • Autor: Maja Šurina
  • Zadnja izmjena 29.04.2015 11:44
  • Objavljeno 29.04.2015 u 11:44
Dragan Vulin i Željko Kraljičak
Dragan Vulin i Željko Kraljičak Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek
HDSSB je uvjeren da nijedna buduća koalicija, bilo lijeva ili desna neće uspjeti bez njega sastaviti vlast te je stoga u javnosti danas predstavio budućeg ministra poljoprivrede Željka Kraljička. HDSSB, kazao je predsjednik stranke Dragan Vulin na press konferenciji u Saboru, spreman je preuzeti odgovornost, a najpogodnije da to bude resor poljoprivrede o kojem ovisi život u Slavoniji, Baranji, Srijemu i Podravini

'Čvrsto vjerujemo da nitko bez HDSSB-a neće moći sastaviti vlast i spremni smo za vođenje domovine. Krajnje je vrijeme da HDSSB preuzme odgovornost', kazao je  na press konferenciji predsjednik te stranke Dragan Vulin.

Zbog toga se HDSS odlučio unaprijed ponuditi potencijalnim koalicijskim partnerima, i to u resoru koji 'utječe na život u Slavoniji, Baranji, Srijemu i Podravini'. HDSS otvoreno nudi budućeg ministra poljoprivrede Željka Kraljička, i to na inicijativu poljoprivrednih proizvođača.

'On je najkompetentnija osoba za vođenje tog resora. Ima viziju i konkretne mjere za oporavak poljoprivrede. Ovim potezom, da prije izbora nominiramo ministra, želimo poručiti da je došlo vrijeme da na ove funkcije dođu ljudi koji su se dokazali u struci', poručio je Vulin kazavši kako se s funkcijama ministara ne bi smjelo trgovati nakon izbora.

Željko Kraljičak na čelu je HDSSB-ovog odbora za poljoprivredu, ruralni razvoj i turizam već 10 godina. Doktor je poljoprivrednih znanosti koji već 13 godina radi u sustavu Osječko-baranjske županije, a trenutačno je zamjenik župana.

Predstavljajući svoju viziju na press konferenciji, Kraljičak je kazao da su mjere za  oporavak poljoprivrede sadržane u programu 'Razvoj sela za obnovu Hrvatske'.

'Naš program jamči povratak proizvodnje hrane u Hrvatsku, povratak dostojanstva hrvatskom poljoprivredniku. Želimo vratiti dohodak hrvatskom selu koje trenutno živi od socijalne pomoći i poticaja', kazao je Kraljičak

Program HDSSB-a za oporavak poljoprivrede Kraljičak je sažeo u nekoliko riječi. 'Legalizacija će biti za jednu kunu, cijena zakupa državnog poljoprivrednog zemljišta će se smanjiti, stvorit ćemo hrvatski proizvod i štititi tržište za taj proizvod i na kraju ćemo povećati dohodak na hrvatskom selu do 2020. godine za 20 milijardi kuna', kazao je Kraljičak.

Posebno se osvrnuo na dodjelu državnog poljoprivrednog zemljišta stočarima koji nemaju dovoljno zemlje za proizvodnju hrane za ishranu stoke. Naime taj postupak Ministarstvo poljoprivrede provodi bez javnog poziva, te je stoga Kraljičak aktualnom ministru Tihomiru Jakovini savjetovao da za mišljenje pita i jedinice lokalne samouprave.

'Slažemo se da se stočarskom sektoru osigura dovoljna količina poljoprivrednih površina, ali onim stvarnim proizvođačima mesa i mlijeka, koji hrane stoku i čiste štale, a ne uvoznicima teladi', kaže Kraljičak dodajući da bi se mišljenjem lokalne samouprave otklonila sumnja u netransparentnost postupka.

S obzirom na to da se HDSSB otvoreno nudi, novinari su Vulina upitali znači li to da su spremni koalirati s HDZ-om. 'Možemo razgovarati sa svima koji će podržati program HDSSB-a. Nismo opterećeni ni lijevima ni desnima', kazao je Vulin.

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal
404 - tportal