ZVUČNI JASTUK

Harmonika koja je spasila život neće na popravak

Bionic
Reading

Harmonika koja je život spasila Tončiju Kurilju Jabuki iz Makarske neće na popravak, već će ostati u stanju u kakvom je bila nakon nesreće kako bi se svi mogli sjećati događaja iz rujna 2012. godine

Podsjetimo, makarski je građevinar s još dvojicom prijatelja, Ivicom Bućanom i Jasminom Kovačem, prošlog petka s helidroma u Prgometima krenuo prema Korenici gdje je Željko Orešković Macola organizirao veliku feštu.

Tek što je poletio i dignuo se na visinu od 25 metara helikopter se srušio, a putnici su prošli tek s lakšim ozljedama i svega desetak minuta nakon pada nastavili su putovanje automobilom.

Interesantan detalj u cijeloj priči je i uloga harmonike za koju je Tonči Kurilj kazao da mu je spasila život. Naime, kada su se u prevrtanju otvorila vrata helikoptera kroz koja je Kurilj ispao, vani je završila i njegova harmonika koja se, prema Jabukinoj priči, našla na pravom mjestu ispod helikoptera, čime je ublažila težinu kojom se stroj 'naslonio' na makarskog poduzetnika.

'Spasila me je, a helikopter ju je sasvim uništio', prokomentirao je Jabuka

'Ovo je dokaz da treba ulagati u glazbene instrumente', našalio se za Makarsku kroniku Jasmin Kovač, inače vrsni harmonikaš, dodavši da Jabukina harmonika nakon svega ipak neće ići na popravak.