STANJE NA CESTAMA

HAK: Prometna nesreća na A7 u tunelu Škurinje I

10.02.2024 u 08:45

Bionic
Reading

Zbog prometne nesreće na autocesti A7 Rupa-Rijeka u tunelu Škurinje I u smjeru GP Rupa, vozi se jednim prometnim trakom uz ograničenje brzine 40 km na sat, izvijestio je u subotu ujutro Hrvatski autoklub (HAK)

Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski. Ponegdje ima i magle.

Na A1 Zagreb-Ploče-Karamatići zatvoren je silazni krak čvora Posedarje iz smjera Splita za Pag/Novigrad/Posedarje. Obilazak je silazak u čvoru Zadar centar- DC8- DC106 Pag/Novigrad/Posedarje. Na A7 Rupa-Rijeka zbog radova zatvoreni su izlazni krakovi čvora Učka (Matulji) iz smjera Rijeke i Rupe u smjeru Opatije i Pule.

Danas od 10 do 19 sati zbog održavanja '27. Smotre zvončara' u centru Matulja bit će privremeno otvoren izlazni krak čvora Učka iz smjera Rijeke/Zagreba/Križišća u smjeru Opatije i Pule.

U prekidu trajektne i katamaranske linije

Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta u prekidu su:

trajektne linije: Lopar-Valbiska, Sućuraj-Drvenik i Dubrovnik-Koločep-Lopud-Suđurađ;

katamaranske linije: Novalja-Rab-Rijeka, Mali Lošinj-Cres-Rijeka, Zadar-Rivanj-Sestrunj-Zverinac-Božava-Brbinj, Zadar-Premuda-Silba-Olib, Korčula-Hvar-Split, Ubli-Korčula-Dubrovnik, Jelsa-Bol-Split, Ubli-Vela Luka-Hvar-Split i Vis-Split,

brodske linije: Zadar-Preko, Mali Lošinj-Unije-Susak.

Izmjene su u redu plovidbe: 

trajekt na liniji 606 Trogir (Soline)-Drvenik Mali-Drvenik Veli plovi bez uplovljavanja u Drvenik Mali;

katamaranska linija 9404 Brbinj - Božava - Zverinac - Sestrunj - Rivanj plovi bez pristajanja u Božavu i Rivanj;

katamaranska linija Žirje-Kaprije-Šibenik, polazak sa Žirja u 10, s Kaprija u 10:20, poslijepodne će linija biti u prekidu, a nastavak linije sutra u 9 sati.

Na graničnom prijelazu sa Srbijom Bajakovo (Batrovci) za teretna vozila višesatna su čekanja na izlazu, a na GP Tovarnik (Šid) na izlazu teretna vozila čekaju 7 sati.