nema zastoja

HAK: Autoceste A1 i A6 otvorene za sve skupine vozila

23.04.2020 u 07:34

Bionic
Reading

Za sve skupine vozila otvorene su autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje; A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice; i državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački (DC54), izvijestio je u četvrtak ujutro Hrvatski autoklub (HAK).

Zbog jakog vjetra na brzoj cesti Draga-Šmrika (A7), lokalnoj cesti Križišće-Kraljevica (LC58107) te dionicama Jadranske magistrale (DC8) Bakar-Novi Vinodolski i Senj-Karlobag zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I.skupina vozila), a između Novog Vinodolskog i Senja dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom ( I. i II. skupina).

Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb za sav promet zatvoren je izlaz na čvoru Oštrovica iz smjera Zagreba prema Rijeci te državna cesta između Lučica i Kikovice (DC3) u smjeru Rijeke. Na A3 Bregana-Lipovac: odmorišta NOVSKA sjever i NOVSKA jug otvorena su samo za vozila u tranzitu.

Zbog izgradnje punog profila Istarskog ipsilona za sav promet zatvoren je izlaz iz smjera Rijeke u čvoru Ivoli.

Na sljedećim graničnim prijelazima dopušten je tranzitni promet teretnih vozila preko teritorija RH: na granici između RH i Republike Slovenije određuju se granični prijelazi Bregana i Macelj; na granici između RH i Mađarske određuju se granični prijelazi Goričan i Duboševica; na granici između RH i Bosne i Hercegovine određuju se granični prijelazi Nova Sela, Stara Gradiška i Slavonski Šamac; na granici između RH i Republike Srbije određuje se granični prijelaz Bajakovo.

U trajektnom prometu nema poteškoća. Prema Odluci Nacionalnog stožera, trajektnim linijama do daljnjega smiju putovati samo putnici sa odgovarajućim propusnicama. Mole se putnici koji su upućeni u samoizolaciju u svoja prebivališta na otocima Korčuli i Hvaru da koriste trajektnu liniju Orebić - Dominče odnosno Drvenik - Sućuraj.