PREDSJEDNIK U SPLITU

'Hajduk će biti prvak, kad - tad!'

16.10.2011 u 21:32

Bionic
Reading

'Ne dajte da vam itko nametne kompleks Splita, jer Split je uspješan grad. Ništa se ne bojte, biti iz Splita nije nikakav minus jer Split je poznat po talentiranim i uspješnim ljudima', kazao je predsjednik Ivo Josipović na protokolarnoj proslavi dvadesetog rođendana uspješne informatičke tvrtke Enel

Predsjednik se odazvao pozivu na proslavu kako bi dao podršku jednoj od tvrtki koja, kako je rekao, u budućnosti može biti motor razvoja Hrvatske, a Splićanima je poručio da nemaju nikakvog razloga ne biti najuspješniji u gospodarstvu i ravnopravno se natjecati sa Zagrebom.

Nabrajao je predsjednik poznate i uspješne Splićane, prisjetio se glazbenika Tijardovića, Radice i Paraća, pa zatim košarkaša nekadašnje Jugoplastike, a onda je izgovorio rečenicu koja je prisutnima bila glazba za uši.

'U nogometu će Hajduk opet biti prvak, kad - tad, u to sam siguran!' kazao je i izazvao buran pljeskak u hotelu Park na Bačvicama.

Ležerni dio posjeta Splitu Josipović će večeras zaključiti dolaskom na Runjićeve večeri u Hrvatskom narodnom kazalištu, a za ponedjeljak ujutro najavljen je obilazak Žrnovnice, kako bi se osobno uvjerio u katastrofalne posljedice nekoliko ovotjednih požara.