VLADA DALA JAMSTVA

HAC kod Hypo banke diže kredit od 100 mil.€

  • Autor: Hina / tportal.hr
  • Zadnja izmjena 23.12.2009 17:34
  • Objavljeno 23.12.2009 u 17:26
hypo banka

hypo banka

Izvor: tportal.hr / Autor: arhiva

Vlada RH je dala na zatvorenom dijelu današnje sjednice državna jamstva u korist Hypo Alpe-Adria-Bank d.d., Zageb, za kreditno zaduženje društva HAC radi financiranja obveza vezanih u izgradnju autocesta. Drugim riječima HAC se kod navedene banke može dignuti kredit od sto milijuna eura

Nadzornom odboru društva Autocesta Rijeka -Zagreb d.d., predložen je opoziv dosadašnjeg predsjednika UpraveDruštva Zlatka Korpara, na osobni zahtjev, te člana Uprave MireŠkrgatića, radi odlaska na novu dužnost. Također, Nadzornom odborupredloženo je imenovanje Mire Škrgatića novim predsjednikom Uprave.

Uz ovu odluku Vlada je donijela i Odluku o preraspodjeli sredstava planiranih u Državnom proračunu Republike Hrvatske za 2009. godinu, u ukupnom iznosu od 208.072.076 kuna.

Ovom se preraspodjelom sredstava ne mijenja ukupna svota sredstava osiguranih u Državnom proračunu Republike Hrvatske za 2009. godinu, priopćeno je iz Vladinog Ureda za odnose s javnošću.

Ostvarenim uštedama u pojedinim ministarstvima omogućit će se provođenje i realizacija različitih projekata, pa je time 67.955.836 kuna osigurano Ministarstvu unutarnjih poslova za Projekt uvođenja biometrijskih e-putovnica te dospjele obveze za energiju.

Preraspodjelom su također osigurana sredstva Hrvatskom zavodu za zdravstveno osiguranje (HZZO) u iznosu od 14.360.000 kuna za Specijalističko konzilijarnu zdravstvenu zaštitu i Ortopedske uređaje i pomagala.

Među ostalim, određene preraspodjele izvršene su i u Ministarstvu znanosti u iznosu od 30.799.495 za provođenje aktivnosti naobrazba učenika s teškoćama u razvoju, za sufinanciranje prehrane učenika u osnovnoškolskim programima i na druge namjene.

Za Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja predviđeno je 11.328.010 kuna, čime će se izvršiti dokapitalizacija trgovačkih društava veletržnice ribe u Rijeci i Poreču.

Dio sredstava koristiti će se i za isplatu božićnica te za ostale rashode u pojedinim ministarstvima.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi