EPIDEMIOLOŠKA SLIKA

Gužva u gradu, gužva na Poljudu: Koliko posjetitelja utakmice Hrvatska - Rusija je imalo pozitivan test na koronu?

14.11.2021 u 20:35

Bionic
Reading

I dok većina medija izvještava o 'fantastičnoj atmosferi' na Poljudu i u centru grada, dio javnosti se, obzirom na aktualnu covid situaciju, s pravom pita - jesu li nadležne službe poduzele sve da bi se spriječilo širenje epidemije. Poznato je i koliko ljudi nije ušlo na stadion zbog pozitivnog testa

Kako je u Dnevniku Nove TV izvijestio reporter Mario Jurič, za ulazak na stadion bila je potrebna COVID potvrda, a oni koji ju nisu imali mogli su obaviti testiranje brzin antigenskim testovima. Od 500 testova njih 14 bilo je pozitivno, a slijedi imi potvrda PCR testovima.

U gradu je bilo preko 30 tisuća navijača, a reporter navodi kako nije vidio pripadnike Civilne zaštite niti komunalne redare, ali zato je zabilježena nazočnost kako civilne, tako i interventne policije. Prema njihovim riječima, nije bilo nikakvih problema niti sigurnosnih incidenata.

  • +40
Hrvatski navijači, Split 14.11.2021. Izvor: Cropix / Autor: Josko Supic / CROPIX

Dio posjetitelja utakmice produžio je na prosvjed protiv covid potvrda koji se održava na splitskoj Rivi, pa tek treba vidjeti kako će se utakmica i šušur oko nje odraziti na epidemiološku situaciju koja je u cijeloj zemlji, pa tako i u Splitu, izrazito loša.