ODLUKA USTAVNOG SUDA

Grmoja: Ukidanje dopuna Zakona o HRT-u omogućuje novo bogaćenje odvjetnika

25.10.2018 u 19:50

Bionic
Reading

Politički tajnik Mosta Nikola Grmoja ocijenio je u četvrtak da je odluka Ustavnog suda da ukine tzv. Mostove dopune Zakona o HRT-u 'izravno omogućila novo bogaćenje odvjetničkih društava, ponajviše odvjetničko-medijskog carstva'

'Kakve god da je izračune dostavilo Ministarstvo kulture, ne sadrže sigurno ključnu analizu ni brojku, a to je koliko kuna uzimaju razne grupacije u Hrvatskoj tamo gdje ne trebaju odnosno izravno građanima', rekao je Grmoja i dodao da je izmjena zakona o HRT-u bila pokušaj izmjene principa na kojem funkcionira Hrvatska.

'To je princip uzmi gdje možeš. Uvijek se savršeno dobro izanalizira zašto bogati trebaju biti još bogatiji, volio bih vidjeti analizu vladajućih kako siromašnima vratiti dostojanstvo. Jer ovrha i uzimanje zadnje kune za gledanje televizije nemaju veze s dostojanstvom', izjavio je Grmoja.

Ustavni sud ukinuo je dopunu Zakona o HRT-u koji je propisivao da će javna radiotelevizija, umjesto posredstvom odvjetničkih ureda, sama naplaćivati dugovanja po RTV pristojbi.

Odluku o ukidanju dopuna Zakona o HRT-u Ustavni sud donio je na prijedlog Hrvatske odvjetničke komore i HRT-a.