neprijavljena imovina

Grlić o vili kod Zadra i vikendici u Zagorju: Sve su to insinuacije

10.01.2024 u 10:31

Bionic
Reading

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman potvrdio je u HRT-ovoj emisiji 'A sada Vlada' da je platio kaznu od 5.300 eura jer nije prijavio isplaćene dividende iz više tvrtki Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa. Komentirao je i navode da ima još neprijavljene imovine.

Upitan da komentira navode da ima još neprijavljene imovine - vila kod Zadra i kapelica u Zagorju - za koju nema građevinsku dozvolu, odgovorio je kako je to netočno i kako se radi o 'insinuacijama novinara'.

'Što se tiče nekretnine u Privlaci - točno je da smo od brata i sestre prošle godine otkupili dvije trećine. A sva ulaganja u kalendarskoj godini se prijavljuju u narednoj godini. Ove ćemo godine to upisati u imovinsku karticu, kazao je Gordan Grlić Radman za HRT.

Dodao je kako građevinska dozvola za taj objekt postoji od prvoga dana jer je njegov otac objekt kupio s dozvolom.

'Što se tiče Stubičkih Toplica, tu je novinar bio površan ili su zemljišne knjige takve - mi smo u posjedu dokumenata da je objekt legaliziran. Radi se o očevu nasljedstvu od 4. listopada 2004. To je kapelica od četiri metra četvorna i nnjegova namjera je bila darovati kapelicu žiteljima stubičkog kraja', kazao je ministar. Na pitanje kako to da tolika količina imovine nije prijavljena odgovorio je kako se radi o nasljedstvu iz 2019. godine i da se radi o propustu a da je on sve vrijeme bio fokusiran na posao. Dodao je kako 'ništa nije bilo skrivano' i da je 'sve prijavljeno poreznoj upravi'.

Komentirajući situaciju u BiH i sve agresivnije prijetnje Milorada Dodika o odcjepljenju RS-a kazao je kako 'svaki takav narativ izaziva zabrinutost'. U eskalaciju sukoba u BiH, kazao je - ne vjeruje.

'Stabilnost i sigurnost na zapadnom Balkanu u interesu je međunarodne zajednice, EU-a i SAD-a', kazao je ministar uz napomenu da se i Hrvatska snažno zalaže da BiH dobije status kandidata za ulazak u Europsku uniju.