UBOJSTVO U ATENI

Hrvatima određen istražni zatvor, idu u čak 16 različitih zatvora

13.08.2023 u 18:18

Bionic
Reading

Za svih 105 osoba uhićenih nakon žestokog uličnog sukoba navijačkih skupina pred stadionom AEK-a u Ateni, u kojem je ubijen 29-godišnji Michalis Katsouris, određen je istražni zatvor, javljaju grčki mediji.

Određivanjem istražnog zatvora za posljednja 33 okrivljenika koji su danas priznali krivnju, zaključen je istražni postupak, a uhićenici će biti raspoređeni u 16 različitih zatvora na grčkom teritoriju, objavio je grčki portal sdna.gr.

Popisu optuženih naknadno je dodan još jedan Hrvat koji je uhićen kad je autobusnom linijom za odredište u Albaniji pokušao prijeći grčku granicu. Prema policijskom izvješću radi se o bratu jednog od uhićenika. I njemu je određen istražni zatvor.

U nedjelju su grčki suci izdali 41 rješenje o istražnom zatvoru. Osobe koje su obuhvaćene tim rješenjima bit će raspoređene u 16 kaznionica.

Navedeno je da će osmorica hrvatskih državljana biti odvedeni u zatvor u Avloni, a šestorica u zatvorsku jedinicu u Koridalosu, koja se nalazi između Atene i Pireja. Preostalih 27 zatvorenika će biti raspoređeno u 14 zatvorskih jedinica.

Tendencija je da optuženici budu razdijeljeni u manje skupine koje bi brojale do tri osobe.

  • +14
Ispitivanje huligana u Ateni Izvor: Pixsell / Autor: Yiannis Panagopoulos/EUROKINISSI

105 okrivljenika pod istragom su zbog kaznenih djela vezanih uz djelovanje zločinačke organizacije, eksploziju i posjedovanje eksplozivnih tvari, ali i za prekršaje kao što su nedopušteno držanje oružja te nasilje na temelju zakona o sportu.