'milijarde lete u nebo'

Grčić: HDZ obećava 100.000 novih radnih mjesta - time bi eliminirali nezaposlenost, a to je nemoguće

08.06.2020 u 23:35

Bionic
Reading

'Očito HDZ nastavlja svoju politiku, a to je da radi na rasterećenju većih plaća. Zadnja mjera rasterećenja povećala je samo plaće koje su iznad 18.000 kuna neto', komentirao je izborni program HDZ-a Branko Grčić iz SDP-a

'Milijarde lete u nebo. To je prvi dojam. 5, 10, 30 milijardi kuna', komentirao je Branko Grčić iz SDP-a izborni program HDZ-a za Dnevnik Nove TV.

Istaknuo je kako su plaće rasle posljednjih nekoliko godina uslijed nešto bolje gospodarske situacije. Smatra kako se jedino poreznim rasterećenjem mogu dizati plaće 's aspekta politike'.

Grčić je rekao kako je SDP-ova vlada bila fokusirana na dizanje manjih plaća, onim ljudima čije plaće nisu dovoljne za život.

'Zato smo predložili podizanje tog osobnog neoporezivog dobitka s 4000 na 5000 kuna", rekao je Grčić.

Što se tiče obećanja da bi u drugom mandatu otovorili 100.000 novih radnih mjesta, Grčić smatra da bi time riješili nezaposlenost u Hrvatskoj, a to je nemoguće.

'Prije korona krize je na zavodu bilo oko 130.000 nezaposlenih, takva bi brojka eliminirala nezapolenost u Hrvatskoj. Neka birači procijene bi li neka nova HDZ-ova vlada ovim obećanjem eliminirala nezaposlenost u državi. To nije ni jednoj vladi nigdje pošlo za rukom, pa neće ni njima' poručuje Grčić.