IZIGNORIRALI BANDIĆA

Gradski činovnici spiskali 120.000 kuna na novine

Bionic
Reading

U zagrebačkom Poglavarstvu su na novine potrošili 120.000 kuna više od dopuštenog. Od časopisa uzimali i Graziju, Gloriju, Story, Tenu, Arenu, Auto klub, piše Zagrebancija.com

Iako je Milan Bandić naredio gradskim uredima štednju, velika većina zaposlenika teško se, točnije nikako nije mogla odreći raznih časopisa. Ta je žrtva teško pala u čak 13 gradskih ureda pa je za Storyje, Grazije, Glorije, Tene, Tajnice, Majstora, A, Auto klubove i ine, potrošeno čak 120.000 kuna više od planiranog.

Jedini ured koji nije imao zabranu dodatnog naručivanja raznovrsnih časopisa, kako stoji u izvješću Gradskog kontrolnog ureda, a kojeg posjeduje portal Zagrebancija.com, bio je Bandićev i to zbog - opisa posla.

Podsjetimo, u rujnu 2008. godine kao jednu od antirecesijskih mjera Ured gradonačelnika naredio je smanjenje troškova tiskovina i uveo pravilnik o dnevnim novinama.

Prema tom pravilniku pročelnik i tajnik imaju pravo na dvije dnevne novine prema vlastitom izboru, dok zamjenik pročelnika i zamjenik tajnika imaju pravo na jedne dnevne novine. No, ova odredba se (gotovo) nije poštivala.