BRANITELJI KAO KONTRA I ISKORAK

Gradonačelnik Zadra otišao s promocije knjige o Gotovini

14.02.2012 u 22:30

Bionic
Reading

'Hrvatski branitelji trebali bi se ugledati na udruge Kontra i Iskorak. Kako se oni bore za svoja prava?' zapitao se Mladen Pavković na predstavljanju svoje knjige 'General pukovnik Ante Gotovina – da se ne zaboravi', te je takvom izjavom isprovocirao zadarskog gradonačelnika Zvonimira Vrančića, koji je potom se ustao i napustio skup

'Hrvatski branitelji trebali bi se ugledati na udruge Kontra i Iskorak. Kako se oni bore za svoja prava? Oni kažu da nisu jednaki pred hrvatskim zakonima. Ni branitelji nisu jednaki, diskriminirani su', rekao je sinoć, među ostalim, na predstavljanju svoje knjige 'General pukovnik Ante Gotovina – da se ne zaboravi' novinar i publicist Mladen Pavković u Gradskoj loži u Zadru.

Ta konstatacija toliko je isprovocirala gradonačelnika Zvonimira Vrančića da je ustao i napustio skup, a Renata Peroš, ravnateljica Narodnog muzeja, organizatora promocije, opomenula je Pavkovića rekavši mu da se udaljio od teme te da bi svoje izlaganje trebao privesti kraju. Na to su se svi prisutni, mahom suborci generala Gotovine, ustali i napustili Ložu.

'Molim vas, nemojte me ništa pitati. Ima svakakvih govornika, ali ja to ne moram slušati', rekao je gradonačelnik Vrančić. A Željko Dilber, prijatelj i suborac generala Gotovine, samo je kratko komentirao da je žalosno u što se promocija pretvorila, a knjigu je ocijenio dobrim i korisnim dokumentom.

O knjizi i ratnom putu generala Gotovini govorili su još umirovljeni brigadir Danijel Kotlar i povjesničar dr. Zlatko Begonja