ČUDO OD GRADA

Gradonačelnik Zadra najavio izlazak iz krize

31.10.2012 u 21:08

Bionic
Reading

Gradonačelnik Zadra Zvonimir Vrančić na današnjoj je svečanosti dodjele Zlatnih plaketa najuspješnijim gospodarstvenicima Zadarske županije u 2011. godini najavio izlaz iz krize

Ako je i u predizborne svrhe, previše je. 'Premda su teška vremena, Grad Zadar dolazi na pozicije značajne proračunske stabilnosti. Uskoro ćemo donijeti proračun za 2013. godinu koji će biti 'vrlo stabilan' i u kojem će biti nekoliko značajnih građevinskih projekta, kazao je Vrančić. Istovremeno zbog nedostatka novca kasni se s obnovom vrtića u gradskom predjelu Bokanjac, a rupe na cestama koje ostaju nakon završenih radova gradske tvrtke Vodovod se ne krpaju jer se 'ne isplati miješati tako male količine asfaltne baze' pa se čeka da broj rupa koje ugrožavaju sigurnost građana naraste do isplative razine.

Inače, Hrvatska gospodarska komora, Županijska komora Zadar, najuspješnijom u konkurenciji malih trgovačkih društava proglasila je PITTER agenciju iz Tkona. Najbolje srednje trgovačko društvo je Kali tuna iz Kalija, a veliko LTH Metalni lijev z Benkovca.

Svečanosti je nazočio i Božidar Kalmeta, saborski zastupnik koji se sve češće spominje kao sigurni kandidat HDZ-a za gradonačelnika Zadra na predstojećim lokalnim izborima.