KRIMINAL U OSJEČKOJ GRUNTOVNICI

Gradnja prilaza za Avenue Mall počela pa zaustavljena

25.03.2011 u 15:55

Bionic
Reading

Protiv ovlaštenih osoba u zemljišno-knjižnom odjelu Općinskog suda u Osijeku gradska uprava podnijet će kaznenu prijavu zbog kaznenog djela krivotvorenja službene isprave. Gradonačelnik Krešimir Bubalo i dogradonačelnici Ivan Vrdoljak i Danijela Lovoković novinarima su danas rekli da sumnjaju da su službenici u gruntovnici krivotvorili zemljišni izvadak za čestice prilazne ceste i raskršća kod Avenue Malla u Osijeku

Višemjesečna saga o imovinsko-pravnim preprekama otvorenju velikog trgovačkog centra, na čiju gradnu je potrošeno oko 60 milijuna eura, dobiva iznenadni zaplet u vidu nove zabilježbe na zemljišnim česticama koje su i ranije blokirale radove na prilazu. Gradska vlast jučerašnjom izvanrednom sjednicom Gradskog vijeća namjeravala je impresionirati ulagača u Avenue Mall, inozemnu tvrtku GTC nekretnine, ali današnje rješenje gruntovnice Općinskog suda u Osijeku priču je vratilo na početak.

U skladu s jučerašnjom odlukom radovi na raskršću Ulice Sv. Leopolda Mandića i Ulice Lipik, započeti jutros, zaustavljeni su popodne. Odmah nakon što su u Gradu primili sudsko rješenje. Oporbena vijećnica SDP-a Biljana Borzan jučer je ustvrdila da nema potrebe za sjednicom jer je gradska vlast samostalno mogla donijeti odluku o početku radova. Šef gradskog HSLS Josip Vrbošić upozorio je da treba biti oprezan i pričekati s radovima, ali odluka o radovima svejedno je donesena.

'Nismo imali razloga ne vjerovati dokumentu gruntovnice Općinskog suda u Osijeku', rekao je danas Bubalo. Na pitanja o imenima osoba protiv koje će kaznene prijave podnijeti rekao je da je to posao gradskih službi, a da su na dokumentu potpisane voditeljica zemljišno knjižnog odjela Mirjana Žeravica i referentica Blaženka Ćupić, ali nismo mogli dobiti kopiju spornog rješenja.

Poneseni odukom o pokretanju radova investitori Avenue Malla, GTC nekretnine, jučer su već pozivali na šampanjac i koncert Crvene jabuke, i to točno 8. travnja. 'Otvorenje, koje će trajati puna tri dana, posjetiteljima će donijeti veliki koncert Crvene jabuke, šampanjac dobrodošlice, pregršt novčanih nagrada, zabavne igre, ples sa zvijezdama te popuste i poklone zakupnika. Tokom cijelog vikenda gosti Avenue Malla će uživati u ekskluzivnim modnim revijama uz čašicu besplatnog šampanjca, zabavne karaoke, nastupima folklornih društava, brojnim nagradnim igrama i cjelodnevnim iznenađenjima', dio je priopćenja za čije je slanje angažirana posebna agencija za odnose s javnošću.

Rok za događaj, koji investitori i gradski političari izgleda nestrpljivo očekuju, očito će se pomaknuti za još neko neizvjesno vrijeme jer je zbrka u gruntovnici i dalje nepremostiv kamen spoticanja. Njegov vlasnik Kajetan Šeper iz Slavonskog Broda inzistira na povratu nacionalizirane imovine, ishodio je sudsku zabranu raspolaganja na toj čestici i pokrenuo spor pred Upravnim sudom. Istisnuo je tako Avenue Mall s koridora kojim bi ubuduće, zamišljeno je, kupci dolazili do potrošačkog raja.