UVJERLJIVO NAJPOPULARNIJI

Građani ludi za saborskom stranicom Milijana Brkića

19.07.2016 u 13:06

Bionic
Reading

HDZ-ov zastupnik Goran Marić više nije najzanimljiviji građanima, nakon dvije godine 'prvo mjesto' uzeo mu je HDZ-ov Milijan Brkić, pokazuje službena statistika o posjećenosti web stranica Hrvatskog sabora

Brkićeva osobna zastupnička stranica u šest i pol mjeseci, koliko je trajao osmi saborski saziv, posjećena je gotovo 10.700 puta, stranica pravaša Pere Ćorića 7800, a Mostova Mire Bulja 7600 puta.

Marić se ove godine nije uspio 'progurati' u prvu 'šestorku' u kojoj su uz spomenute zastupnike i Peđa Grbin (SDP), Ivan Tepeš (HSP-AS) te jedina zastupnica Sanja Putica (HDZ) čija je stranica od 28. prosinca do 15. srpnja, posjećena 6333 puta.

Marićeve stranice bile su 'najklikanije' u prošloj i pretprošloj, no ove ga je godine osjetno pretekao Brkić. Dok je Marićeva stranica u devet mjeseci prošle godine imala oko 7500 posjeta, Brkićeva je u šest i pol došla do 10.700. Podatak je tim zanimljviji ako se uzme u obzir da je Brkića od veljače u zastupničkim klupama zamjenio Leon Žulj, a on se više posvetio radu u stranci.

Da javnost itekako zanima koliko su zastupnici na radnom mjestu, potvrđuje podatak da je ove, u odnosu na prošlu godinu, udvostručen broj pregleda nazočnosti u sabornici. Dok ih je prošle godine bilo oko 4500, ove im je broj narastao na 10.200.

Saborske stranice ove godine i inače bilježe rast zanimanja u odnosu na prošlu godinu. Od konstituiranja do raspuštanja osmog saziva Sabora njegove web stranice posjećene su više od 750.000 puta, jednstvenih je posjetitelja bilo oko 415.000, a otvorili su više od dva milijuna jedinstvenih stranica. U prošloj, zadnjoj godini sedmog saziva, saborske web stranice posjećene su 615.000 puta, oko 305.000 jedinstvenih posjetitelja otvorilo je milijun i pol stranica.

Građani su najviše puta pregledali video snimke predstavljanja Vlade premijera Tihomira Oreškovića u siječnju i njeno 'rušenje'u lipnju.

Stranica HDZ-ova Gorana Marića najposjećenija je zastupnička stranica u prošloj godini, objavio je Hrvatski sabor. O kojem se broju posjeta radi nije precizirano, no zanimljiv je podatak da je mrežne stranice Sabora lani posjetilo 343 tisuće posjetitelja koji su pregledali oko 2,8 milijuna stranica.