IZRAZILA SUĆUT

Grabar Kitarović zapalila svijeću pred francuskim veleposlanstvom

14.11.2015 u 16:53

Bionic
Reading

Povodom terorističkih napada u Parizu, u kojima je život izgubilo više od 120 ljudi, predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović uputila je poruku sućuti i solidarnosti predsjedniku Francuske Republike Nj.E. Françoisu Hollandeu i francuskom narodu te upalila svijeću, položila cvijeće i upisala se u knjigu žalosti u francuskom veleposlanstvu u Zagrebu, priopćili su iz Ureda predsjednice

Poruku sućuti Predsjednice Republike prenosimo u cijelosti:

'Duboko me je potresla vijest o terorističkim napadima koji su se dogodili u Parizu i stradanju velikog broja ljudi. Molim Vas primite, u ime državljana Republike Hrvatske i u moje osobno ime, izraze najdublje sućuti.

Republika Hrvatska i ja osobno najoštrije osuđujemo sumanuti teroristički zločin u Parizu i u ovim trenutcima nacionalne žalosti izražavamo iskrenu sućut i solidarnost obiteljima stradalih i cijelom francuskom narodu.

Ovaj čin ne smije nas pokolebati u izgradnji boljeg svijeta, utemeljenog na čvrstim demokratskim vrijednostima kao niti uzdrmati našu predanost jačanju uvažavanja svih različitosti, ali nas mora i učvrstiti‎ u snažnijoj suradnji u borbi protiv onih koji takav svijet ne prihvaćaju.

Vrijednosti islama iskonski su miroljubive i potiču uvažavanje drugih i drugačijih. Teroristički čini poput pariških kose se s time i na njih se ne smije odraziti uskogrudnošću ili nesnošljivošću, što je i krajnji cilj terorista'.