47.778 SPORNIH KILOMETARA

Grabar Kitarović skupo će platiti aferu

  • Autor: A. Srzić
  • Zadnja izmjena 10.03.2010 15:20
  • Objavljeno 10.03.2010 u 14:58
kolinda grabar kitarović

kolinda grabar kitarović

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Cropix

Veleposlanica RH u SAD-u Kolinda Grabar Kitarović će morati nadoknaditi Ministarstvu vanjskih poslova neopravdane troškove jer je istraga pokazala nepropisno korištenje službenog automobila, a riječ je o 47.778 prijeđenih kilometara, za što nije vođena evidencija

Naime, veleposlanica Kolinda Grabar Kitarović, uz službeni automobil hrvatskog veleposlanstva marke Cadillac DTS s vozačem na raspolaganju 24 sata na dan, za sebe i svoju obitelj koristila je i drugi službeni automobil, Toyotu Siennu.

Prihvaćanje takve prakse otvorilo bi mogućnost da svaki šef misije (81 diplomatsko-konzularno predstavništvo) ima dodatno službeno vozilo za sebe i svoju obitelj s plaćenim troškovima 24 sata na dan, smatraju u MVPEI-u.

Glasnogovornik MVPEI-a Mario Dragun kaže da će zbog toga veleposlanica biti pozvana na razgovor u Republiku Hrvatsku radi daljnjih objašnjenja. Također joj je naloženo vraćanje automobila u veleposlanstvo i njegovo korištenje u skladu s aktima Ministarstva te nadoknada neopravdanih troškova.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!