IZ UREDA U SPLITU

Grabar Kitarović razgovarala o Salopeku s predsjednikom Egipta

07.08.2015 u 10:04

  • +3

Predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović privremeno Ured preselila u Split

Izvor: Pixsell / Autor: Miranda Cikotic/PIXSELL

Bionic
Reading

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović preselila je u Split na idućih desetak dana, a taj čin je čak i svečano obilježen: pripadnici njene počasne bojne donijeli su službenu predsjedničku zastavu koja je podignuta na jarbol ispred zgrade Splitsko-dalmatinske županije, gdje će se nalaziti njen ured. Čast podizanja zastave prepuštena je najboljoj splitskoj maturantici Tei Gaberc

Za predsjedničke potrebe iz svog ureda privremeno je iselio zamjenik župana Ante Šošić

'Imamo puno događanja u Splitu i okolici, od Sinjske alke do Maratona lađa, ali dogovorili smo i puno susreta - od Sindikata policije u Šibeniku do ženskih i braniteljskih udruga ovdje u Splitu, ali i brojnih pojedinaca. Posjetit ćemo obiteljska poljoprivredna gospodarstva u zaleđu i otoke, naravno', kazala je Grabar Kitarović.

Kazala je da kao predsjednica čini sve u njenoj moći kako bi se oslobodio oteti hrvatski radnik Tomislav Salopek, no zbog njegove sigurnosti nije željela otkrivati nikakve druge podatke. Jutros je razgovarala s egipatskim predsjednikom Abdel Fatah al­ Sisijem, kao i s predstavnicima još nekih država. osim da će se tijekom petka telefonski čuti s predsjednikom Egipta Al-Sisijem

Inače, predsjednica će u idućih desetak dana imati bazu u vojnoj luci Lora, ali kaže da je za rad izabrala ured u centru Splita kako bi bila bliže građanima. Već u petak rano ujutro ondje ju je dočekalo njih stotinjak, a svi zaposlenici Splitsko-dalmatinske županije ceremoniju podizanja zastave promatrali su s prozora zgrade.

'Kako sam govorila i u kampanji, Zagreb ne može biti središte Hrvatske, već se treba voditi računa o svim dijelovima zemlje. Veselim se susretu s građanima i namjeravam što više vremena provoditi s njima. Ovim činom voljela bih potaknuti i druge da naprave slično', poručila je Grabar Kitarović.

Župan Zlatko Ževrnja je, pak, ovaj događaj proglasio 'povijesnim', te dokazom da je Kolinda Grabar Kitarović 'primjerom posvjedočila da je narodna predsjednica'.