JAČANJE SURADNJE

Grabar Kitarović pozvala jordanskog kralja u Hrvatsku

13.03.2016 u 14:06

Bionic
Reading

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović, koja je u radnom posjetu kraljevini Jordan, pozvala je u službeni posjet kralja Abdulaha II. s kojima je razgovarala o nastavku jačanja bilateralnih odnosa, političkih, gospodarskih i sigurnosnih, priopćeno je u nedjelju iz njezina ureda

Hrvatska predsjednica i jordanski suveren nastavili su razgovore počete sredinom veljače u Londonu na marginama donatorske konferencije o Siriji, dodaje se u priopćenju.

Razmijenili su mišljenja i o ključnim globalnim izazovima, posebice sirijskoj krizi koja je u konačnici, nakon izbjegličkog vala u milijunskim razmjerima u susjedne zemlje izazvala i migrantsku krizu s kojom se suočava Europa.

Kraljevina Jordan također je na udaru izbjeglica kojih je primila na stotine tisuća. Tema razgovora bila je i međunarodna borba protiv terorizma, ekstremizma i radikalizma‎.Predsjednica Grabar-Kitarović upoznala je jordanskog kralja i sa stanjem u jugoistočnoj Europi.

Pritom je posebno istaknula koliko je radi očuvanja stabilnosti jugoistočne Europe važno tim zemljama pružiti perspektivu ulaska u Europsku uniju i NATO, dodaje se u priopćenju.