moderna diplomacija

Grabar Kitarović od jeseni postaje predavačica na fakultetu

17.04.2023 u 22:20

Bionic
Reading

Filozofski fakultet Sveučilišta u Splitu dobit će novi samofinancirajući diplomski sveučilišni studijski program na engleskom jeziku, a pokreću ga u suradnji sa Sapir Accademic College iz Izraela.

Studijski program se zove Democracy and Resilience in Modern Society (Demokracija i društvena otpornost suvremene države), a na njemu će se već od ove jeseni školovati budući stručnjaci u diplomaciji i politici koji će nakon diplome steći zvanje magistra javnih politika i diplomacije, a predavat će im brojni domaći i strani stručnjaci. Među njima je najpoznatija Kolinda Grabar-Kitarović, bivša hrvatska predsjednica, piše Slobodna Dalmacija.

  • +4
Kolinda Grabar-Kitarović Izvor: Profimedia / Autor: ANP / ddp USA / Profimedia

Grabar-Kitarović predavati će na kolegiju Moderna diplomacija i odnosi s javnošću. Zajedno s njom isti će kolegij držati i istaknuta profesorica splitskog Ekonomskog fakulteta Ivana Bilić, ali i James Brendan Foley, bivši veleposlanik SAD-a u Hrvatskoj.

Na studiju je ostvarena suradnja i s kolegama iz Švedske i Poljske. Tako će budućim diplomantima izmeu ostalih predavati i renomirana švedska stručnjakinja za umjetnu inteligenciju, profesorica Virginia Dignum.