DRUGI DAN U IZRAELU

Grabar Kitarović i Reiner posjetili crkvu Sv. groba u Jeruzalemu

24.07.2015 u 12:40

Bionic
Reading

Jučer, drugoga dana posjeta Izraelu potpredsjednik Hrvatskog sabora akademik Željko Reiner i predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović sa suradnicima, imali su sastanak sa predsjednikom Izraela Reuvenom Rivlinom u njegovoj rezidenciji, izvjestili su iz Hrvatske demokratske zajednice

Predsjednik Rivlind koji je član vladajuće stranke desnog centra Likud sa kojom HDZ ima odlične odnose, bio je svojedobno ministar komunikacija, a od 2003. do 2006. te ponovno od 2009. do 2013. obnašao dužnost predsjednik Izraelskog parlamenta – Knesseta.

Na sastanku su razmotrena mnoga pitanja od međunarodne situacije do odnosa Izraela i Hrvatske te mogućnosti još bolje suradnje između dvije države. Također, bilo je razgovora i o mogućim izraelskim investicijama u Hrvatsku, te još većem dolasku u izraelskih turista u Hrvatsku čiji se broj iz godine u godinu povećava i sl.

Nakon toga potpredsjednik Sabora Željko Reiner i predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović sa suradnicima su se susreli i sa Yulijem Edelsteinom, predsjednikom Izraelskog parlamenta – Knesseta.

On je član vladajuće stranke desnog centra Likud, no u ranijim je izraelskim vladama bio je ministar za useljeništvo te ministar za informiranje i dijasporu dok je predsjednik Knesseta od 2013. godine. Razgovaralo se poglavito o međunarodnim odnosima s posebnim naglaskom na stanje na Bliskom istoku.

Akademik Reiner i predsjednik Knesseta Edelstein su razgovarali i o mogućnostima uže suradnje Sabora i Knesseta.

Također, tijekom posjeta akademik Željko Reiner je sa predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović posjetio crkvu Svetoga groba u Jeruzalemu gdje se nalazi pet posljednjih postaja Križnoga puta, uz molitvu, klečeći i dodirujući kamen Kristova pomazanja posvetili su se molitvenoj meditaciji.