ZATOPLIO ODNOS

Grabar-Kitarović: Da, sad se povremeno čujem s Milanovićem

15.08.2015 u 18:03

Bionic
Reading

U intervjuu za Večernji list predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović osvrnula se na prvih šest mjeseci svojeg mandata i komentirala aktualnu političku situaciju u zemlji

'Kao najviša državna dužnosnica izravno izabrana od građana, imam obvezu i dužnost biti među građanima. Ako ovi kritičari misle da s građanima treba provoditi vrijeme samo u vrijeme izbora i u kampanji, onda je to čista farizejština. Obmana građana. Moj ured radi jako puno na terenu i u pitanju vanjske politike, ali i strategije razvoja Hrvatske, razgovaramo s mnogo ljudi i oblikujemo program', izjavila je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Komentirala je i rad premijera Zorana Milanovića opaskom da se 'ne mogu se oteti dojmu kako sve češće našom državom upravlja autopilot bez nadzora kapetana'. Ipak, dodala je da se sada redovito čuje s Milanovićem te da razgovaraju o važnim političkim temama, ali ne o dnevnoj politici.

Ponudila je i nekoliko savjeta za uspjeh u životu: 'Trebaš imati viziju pa biti uporan, pa vjerovati u sebe, u svoj tim i u svoj narod. Nadalje, nikad ne prihvati 'ne' kao odgovor.' Grabar-Kitarović je i obećala da će se, u slučaju dolaska HDZ-a i Tomislava Karamarka na vlast, 'ponašati jednako, neka se nitko ne zavarava'.

Cijeli intervju možete pročitati u Večernjem listu