PODIGLA SE PRAŠINA

'Gluhi' telefoni oko pape Franje i mladog gaya

06.09.2013 u 18:08

Bionic
Reading

Sveta Stolica čvrsto je zanijekala medijske izvještaje koji su u petak počeli stizati iz Francuske da je papa Franjo telefonirao mladom gayu u Francusku kako bi ga utješio. Christophe Trutino izjavio je za novine da ga je Papa osobno nazvao i rekao mu: 'Tvoja homoseksualnost nije bitna. Ovako ili onako, svi smo mi božja djeca. Zato moramo i dalje biti dobri ljudi'

Vatikanski glasnogovornik otac Lombardi 'čvrsto je zanijekao' tvrdnje mladog gaya katolika da ga je nazvao Papa. Iako je prethodno odbio i zanijekati i potvrditi telefonski razgovor Pape i Trutina, Lombardi je kazao Le Figaru da 'Papa nikad nije nazvao tu osobu'.

'Jedini put kada je Papa nazvao Francusku bilo je kada je razgovarao s kardinalom Barbarinom. Uvijek postoji mogućnost da se ljudi preko telefona pretvaraju da su Papa', dodao je Lombardi.

Trutino je dvadesetpetogodišnji pomoćnik prodaje iz Toulousea na jugozapadu Francuske koji je tvrdio da je Papi pisao pismo u kojem mu je objasnio probleme s kojima se susreće zbog svoje seksualne orijentacije.