JOVANOVIĆ NE ŽELI VIŠE POLEMIZIRATI

'Generacije koje će učiti o zdravstvenom odgoju bit će bolji roditelji'

30.08.2013 u 10:46

Bionic
Reading

Rasprave o zdravstvenom odgoju koji 2. rujna kreće u školama u ublaženoj verziji za ministra obrazovanja Željka Jovanovića stvar su prošlosti. 'Neću dalje polemizirati', poručio je unatoč najavi nove ustavne tužbe vjerske udruge Vigilare

'Rekao sam da neću polemizirati ni s kim. Napravili smo sve što smo trebali i ja sam duboko uvjeren u ispravnost svega što smo napravili', Jovanovićev je komentar dan nakon predstavljanja ponešto dorađenog zdravstvenog odgoja, prvenstveno prema vjerskim udrugama spornom modulu o spolnosti. Uvjeren je da je usvojeni program put ka boljoj Hrvatskoj.

'Mogu ponoviti da je zdravstveni odgoj, na način na koji je osmišljen u našim školama, temelj i prevencije i unapređenja zdravlja, sprečavanja bolesti i osiguravanja kvalitete života. Zdravstveni odgoj je borba za čovjeka koji će svojim znanjem i vještinama, vrijednostima i stajalištima upravljati svojim zdravljem i tako se boriti za osobnu slobodu', ističe Jovanović. Napominje da bez slobodnog pojedinca nema ni slobodnog društva.

'Oni koji rade protiv toga rade protiv interesa hrvatskog društva. Jer uvjeren sam da će generacije koje će izlaziti iz škola, nakon 12 godina slušanja zdravstvenog odgoja, biti bolje generacije i bolji roditelji nego što su to roditelji djece koji mu se protive', ustvrdio je resorni ministar.