UBOJICA POVEZAN S PUTINOM?

Gari Kasparov: Ubojstvo Nemcova bilo je ritualno

01.03.2015 u 13:31

Bionic
Reading

Šahovski velikan Gari Kasparov za HRT je komentirao šokantno ubojstvo Borisa Nemcova u Moskvi. Slavni šahist godinama je s Nemcovom prosvjedovao po ruskim ulicama, dobivao batine i provodio noći po pritvorima. Već dvije godine ne živi u Rusiji

'Većina naših kolega ili je završila u zatvoru ili je, poput mene, bila prinuđena emigrirati. Boris je ostao možda i jedini lider oporbe koji se nastavljao boriti', kazao je Kasparov.

Naručitelj atentata, sumnja Kasparov, u Putinovu je okružju - u nekom od kremaljskih tornjeva. 'Ubojstvo Nemcova bilo je ritualno. Počinili su ga pod samim Kremljem. Takvo što mogu si dopustiti samo oni koji su uvjereni da ih ne može sustići kazna', kazao je te dodao kako na Nemcovljev pokop ipak neće doći.

Nemcov, glasni kritičar predsjednika Putina i ruske uloge u ratu u Ukrajini, ubijen je u petak kasno navečer usred Moskve u neposrednoj blizini Kremlja. Pogođen je s četiri metka u leđa dok je bio u šetnji mostom preko rijeke Moskve s djevojkom koja u napadu nije ozlijeđena.

Nakon tog ubojstva u mafijaškom stilu koje je podsjetilo na kaotične devedesete godine prošlog stoljeća u Rusiji nakon raspada Sovjetskog Saveza, službeni Kremlj najavio je temeljitu istragu i odbacio svaku umiješanost u zločin.