aerodrom luton

Garaža na četiri etaže ide u rušenje, u njoj je i 1000 vozila kojima nema pomoći

03.11.2023 u 19:43

Bionic
Reading

Parkiralište zračne luke Luton, jedne od šest međunarodnih koji služe Londonu, od kojeg je udaljena 45 kilometra, bit će srušeno nakon razornog požara koji je oštetio više od tisuću vozila

Višekatno parkiralište terminala 2, koje se urušilo nakon velikog požara, morat će se "u potpunosti srušiti", a sva vozila parkirana u prizemlju te na tri kata su uništena, priopćila je zračna luka. U tijeku su radovi na uklanjanju oko sto vozila s posljednje etaže "kako bi se stabilizirala struktura", navedeno je.

"Ovo je bio mukotrpan zadatak i trajao je dulje od očekivanog, ne samo zato što su nas ometala razdoblja lošeg vremena i jakih vjetrova", stoji u priopćenju. Požar je slučajno izbio prošli mjesec zbog kvara na vozilu, doznaje Sky News.

  • +9
Luton, parking terminala 2 Izvor: Profimedia / Autor: Marcin Nowak/LNP / Shutterstock Editorial / Profimedia

Muškarac u 30-ima uhićen je zbog sumnje da je nanio štetu u vezi s incidentom 10. listopada. Vjeruje se da je muškarac, koji je pušten uz jamčevinu, uhićen iz predostrožnosti. Andrew Hopkinson, glavni vatrogasni zapovjednik u Bedfordshireu, rekao je da je čak 1500 vozila bilo na parkiralištu u to vrijeme, a vjeruje se da ih je oko 1200 oštećeno.

Požar je uzrokovao otkazivanje i kašnjenje nekoliko desetaka letova, a brojne su osobe prevezene u bolnicu.

Tportal je i na WhatsAppu

Želite dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'