najavljena kandidatura

Franjo Horvat bit će 'izazivač' predstavniku romske manjine Veljku Kajtaziju

05.03.2024 u 11:34

Bionic
Reading

Predstavnik romske manjine u Koprivničko-križevačkoj županiji Franjo Horvat izjavio je u utorak kako je njegovim 'sunarodnjacima dosta načina na koji ih je u Saboru zastupao Veljko Kajtazi' pa najavljuje svoju kandidaturu na predstojećim izborima

"Veljko Kajtazi je prije zadnjih izbora mnogo obećavao svojim sunarodnjacima, ali od svega čime ih je mamio da zaokruže njegovo ime na listi, malo je ili gotovo ništa odradio", kazao je Hini Franjo Horvat.

Smatra da je sazrjelo vrijeme da Rome u Saboru predstavlja čovjek koji će brinuti o njima, te da je upravo on ta osoba. Stoga najavljeno raspuštanje Sabora za 22. ožujka vidi kao startnu poziciju za promijene u javnim politikama prema nacionalnim manjinama, poglavito romskoj.

„Unazad dva mjeseca obišao sam sva romska naselja sjeverozapadne Hrvatske i uvjeren sam da u njima imam gotovo 100-postotnu podršku kao zagovornik njihovih interesa u budućem sazivu Sabora“, rekao je Horvat i kazao da će mu ta podrška biti dovoljna za ulazak u predstavničko tijelo.

Dometnuo je da svakodnevno 'provodi vrijeme sa svojim sunarodnjacima kojima objašnjava važnost školovanja, a nemali broj njih je zaposlio kako bi stali na vlastite noge i zarađenim novcem prehranjivali obitelj'.

Franjo Horvat postao je široj javnosti poznat kad je uzbunio cijelu Hrvatsku zbog toga što je policiji još uvijek nepoznata osoba preko noći teškim strojevima porušila romsko naselja u Drnju u Koprivničko-križevačkoj županiji.

I ranije je imao ambiciju ući u Sabor, no u toj ga je namjeri omela upravo kandidatura Veljka Kajtazija.