nije prvi napad

[FOTO/VIDEO] Zanimljiv početak novog mandata: Macrona gađali rajčicama

27.04.2022 u 14:49

Bionic
Reading

Iako je u nedjelju osvojio još jedan mandat na čelu Francuske, pobjedom Emmanuela Macrona očito nisu svi zadovoljni

Francuskog predsjednika Emmanuela Macrona osiguranje je u srijedu moralo odvesti na sigurno nakon što je napadnut rajčicama na tržnici u Cergyju, sjeverozapadnom predgrađu Pariza.

Macron je na tržnici razgovarao s okupljenim građanima, kada je netko u gomili bacio šaku cherry rajčica u njegovom smjeru.

Rajčice nisu pogodile predsjednika Macrona, no njegovo je osiguranje burno reagiralo. Uz povike 'projektil', odmah su otvorili kišobran kako bi zaštitili Macrona od rajčica, a nakon toga odmah su ga izvukli iz gomile i odveli na sigurno.

  • +15
Emmanuel Macron na tržnici u Cergyu Izvor: Profimedia / Autor: Ludovic MARIN / AFP / Profimedia

Ovo nije prvi put da se nezadovoljni građani obračunavaju s Macronom preko 'letećih hranidbenih projektila'. U rujnu prošle godine tijekom posjete sajmu hotelijerstva i gastronomije u Lyonu, nepoznati muškarac bacio je jaje i pogodio Macrona u glavu.

Macron pogođen jajetom Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Reuters

Osiguranje francuskog predsjednika odmah je reagiralo i savladalo napadača, no Macron je od njih tražio da razgovara sa napadačem, kako bi ga pitao zašto je izazvao incident. 'Ako mi ima nešto reći, neka dođe', poručio je Macron.

U lipnju prošle godine Macron je 'zaradio' i šamar.  Prilikom posjete regiji Drome Macron se odlučio pozdraviti s okupljenim građanima koji su stajali iza postavljene ograde. No dok pružao ruku publici u prvim redovima, jedan muškarac ga je ošamario po licu. Policija je odmah reagirala i sklonila Macrona dalje od ograde.

Macron zaradio šamar Izvor: Licencirane fotografije / Autor: BFMTV