ZNAčajan pad temperature

[FOTO/VIDEO] Nevrijeme u Splitu, pijavice diljem Jadrana, potopljene rive širom Dalmacije... Vremenske neprilike napravile nered na jugu Hrvatske

28.09.2020 u 12:18

Bionic
Reading

Velika promjena vremena zahvatila je u noći s petka na subotu Istru te je uz hladnu frontu donijela naglo zahladnjenje i mjestimice jači razvoj oblaka s tučom, a u ostatku vikenda fronta se premjestila preko cijelog juga Hrvatske

Split i šire splitsko područje pogodila je jaka kiša s grmljavinom i tučom, a poplavljene su neke rubne ceste na istoku grada. Crometeo javlja da se temperatura snizila na 15 stupnjeva, a na višim predjelima je i niža. Palo je pedesetak litara kiše po kvadratnom metru.

Značajno grmljavinsko nevrijeme tijekom noći pogodilo je i obalu Istre. Istramet javlja o brojnim pijavicama zabilježenim na moru, kao i o tuči.

Poslijepodne se u većini krajeva očekuju sunčana razdoblja, a prema večeri kiše i pljuskova bit će još uglavnom u Dalmaciji. Puhat će umjeren do jak jugozapadni vjetar, a u Slavoniji prijepodne jugoistočni. Na moru jak i olujni jugozapadnjak, a na sjevernom dijelu i sjeverozapadnjak. Popodne vjetar posvuda u slabljenju.

Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 17 i 21 Celzijev stupanj, u gorju malo niža.