neredi u centru europe

[FOTO/VIDEO] Nema mira za Bruxelles: Marokanski navijači ponovno divljali po gradu, intervenirala i policija

10.12.2022 u 20:31

Bionic
Reading

Iako je proslava pobjede Maroka nad Portugalom u četvrtfinalu Svjetskog nogometnog prvenstva krenula dobro, Bruxelles se nakon 19:30 opet morao boriti s divljanjem marokanskih navijača

Policija je morala intervenirati kod stanice Gare du Midi, gdje je nekoliko desetaka mladića s kapuljačama na glavama gađalo policijske službenike. Policija je morala odgovoriti suzavcem, piše belgijski Le Soir.

U prekidu su bile metro i autobusne linije.

U dijelu građa navijači su izazvali požar kontejnera sa zapaljivim stvarima, pokazuju snimke koje kruže društvenim mrežama.

Marokanski navijači izazvali su probleme i ranije, gotovo nakon svake pobjede marokanske reprezentacije na Svjetskom nogometnom prvenstvu.

  • +15
Marokanski navijači u Bruxellesu Izvor: Profimedia / Autor: - / Shutterstock Editorial / Profimedia

Prve veće probleme Marokanci su u Bruxellesu napravili nakon pobjede protiv Belgije. Osim što su uništavali gradsku infrastrukturu tada su se marokanski huligani sukobili s tamošnjom policijom. Nakon pobjede nad kanadom nisu se izravno sukobili s policijom, ali su stotine Marokanaca remetile javni red te promet briselskim ulicama. Palež po briselskim ulicama dogodila se i nakon pobjede nad Španjolskom.