dvije lokacije

[FOTO/VIDEO] Pogledajte gdje se i kada u Zagrebu možete cijepiti ove subote i nedjelje

05.11.2021 u 12:21

Bionic
Reading

Zbog povećanog interesa za cijepljenje u protekla dva tjedna u Školi narodnog zdravlja Andrija Štampar, Rockefellerova 4, Hrvatski zavod za javno zdravstvo i Škola narodnog zdravlja Andrija Štampar Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu organizirat će cijepljenje u dodatnom, novom terminu

'Odaziv na cijepljenje u proteklih nekoliko dana i sve veći interes za cijepljenje dokazuju da su građani prepoznali važnost cijepljenja kao jedini način da zaštite sebe i ljude oko sebe. Rekordne brojke novooboljelih i punjenje kapaciteta bolnica možemo smanjiti isključivo cijepljenjem. Siguran sam da svi možemo i više i bolje i zato pozivam sve građane da se odazovu na cijepljenje i da mirnije uđemo u dugu zimu koja je pred nama', istaknuo je ravnatelj HZJZ-a, izv.prof.dr.sc. Krunoslav Capak.

Jučer je u Školi narodnog zdravlja cijepljeno čak 39 posto više građana u odnosu na prošlu srijedu. Ravnateljica Škole narodnog zdravlja, prof.dr.sc. Mirjana Kujundžić Tiljak također je izrazila zadovoljstvo odazivom građana.

'Drago nam je da su se građani odazvali u ovako velikom broju te ih čak ni kiša nije omela da pričekaju svoj red i cijepe se. Bilo je dosta osoba mlađe i srednje dobi. Neke je informacija o 41 preminuloj osobi u jednom danu potaknula na cijepljenje, a posebno činjenica da dvije najmlađe preminule osobe u dobi 30 do 50 godina nisu bile cijepljene', izjavila je ravnateljica Kujundžić Tiljak.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: HZJZ

Zbog povećanog interesa za cijepljenje u protekla dva tjedna u Školi narodnog zdravlja Andrija Štampar, Rockefellerova 4, Hrvatski zavod za javno zdravstvo i Škola narodnog zdravlja Andrija Štampar Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu organizirat će cijepljenje u dodatnom, novom terminu: u subotu 6. studenog od 10 do 14 sati.

  • +5
Gužva u novim paviljonima za cijepljenje protiv covida-19 na Zagrebačkom velesajmu Izvor: Pixsell / Autor: Marin Tironi/PIXSELL

Na ovom punktu za cijepljenje tradicionalno se cijepi svaku srijedu od 16 do 20 sati. Jučer u srijedu 3. studenoga na ovom punktu za cijepljenje bez naručivanja i najave cijepljeno je ukupno 868 osoba: 381 osoba primila je prvu dozu, 201 drugu dozu, a 286 booster dozu.

Termini cijepljenja svim dostupnim vrstama cjepiva prema javnom pozivu na Cijepnom punktu Velesajam odvijaju se sukladno sljedećem rasporedu: ponedjeljkom, srijedom, petkom, subotom i nedjeljom od 8 do 12 sati te utorkom i četvrtkom od 14.30 do 19 sati.

Gužve za cijepljenje na Velesajmu Izvor: Pixsell / Autor: Marin Tironi/Pixsell