show zbog parkirališta

[FOTO/VIDEO] Burno na Gripama: zamjenik splitskog gradonačelnika više od sat vremena sudjelovao u žučnoj raspravi, a sukobio se i s Kerumovim bliskim prijateljem

08.09.2021 u 23:09

Bionic
Reading

Parkiralište na Gripama idealan je primjer države u malom. Već prvi dan nakon lokalnih izbora, površina kojom upravlja Javna ustanova Športski objekti postala je bojno polje obračuna oko političke trgovine i jedna od glavnih gradskih tema, koja je kulminirala večeras

Grad Split je, piše Slobodna Dalmacija, uklonio stupiće na parkingu u Osječkoj ulici, zbog čega se koncesionar parkirališta Tonći Omrčen, inače bliski prijatelj Željka Keruma, verbalno obračunao s dogradonačelnikom Bojanom Ivoševićem. Nakon uklanjanja stupića, radnici Cestara su prešli na bojanje pješačkog prijelaza uz parking.

No u jednom trenutku svađa je eskalirala do te mjere da je pozvana i policija. 'Šuljete se kao šišmiš', poručio je Omrčen Ivoševiću.

Na parkiralište je tijekom večeri stigao i ravnatelj Javne ustanove Športski objekti Tomislav Borozan koji se također sukobio s dogradonačelnikom. 'Radite presing, radite mobing, sve što nije normalno. Jako ste bezobrani, upadate mi u riječ', govorio je Borozan Ivoševiću.

  • +19
Uklanjanje stupića na Gripama Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec / CROPIX

Parkiralište je 2003. godine dano u najam na temelju javnog natječaja koje je provelo gradskog poglavarstvo. Tada se parkiralište definiralo kao poslovni prostor, što je jasno da nije. Za 121 parkirališno mjesto zakupac plaća 200 eura mjesečno. Dan nakon lokalnih izbora, Upravno vijeće sastavljeno iz redova HDZ-a i HGS-a izglasalo produžetak ugovora koji je štetan za Grad Split, Javnu ustanovu i građane Splita, a, kako navodi Ivošević, u ugovoru je otkriveno nekoliko spornih stvari.

Uklanjanje stupića na Gripama Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

U ugovoru je lažirana kvadratura i grafičkim prikazom je dano nešto što se ne smije iznajmljivati. Ugovor koji je treba važiti do 1. siječnja 2026. godine, dakle, nije smio biti sklopljen. Prema riječima splitskog dogradonačelnika, riječ je o 45 parkirališnih mjesta i naplatnoj kućici koja se nalazi na javnoj gradskoj površini, a za korištenje te površine Grad nije dao suglasnost.