mirna okupljanja

[FOTO] Ukrajinci prosvjeduju u Zagrebu i Splitu: 'Nadam se da će se nešto popraviti u tim bolesnim glavama...'

24.02.2022 u 16:53

Bionic
Reading

U Zagrebu se oko 15 sati okupilo pedesetak pripadnika ukrajinske manjine u Hrvatskoj kako bi iskazali svoje nezadovoljstvo ruskom invazijom na Ukrajinu.

Prosvjednici su obrgrljeni ukrajinskim zastavama na transparentima slali poruke protiv invazije i rata. Nakon okupljanja na Trgu Francuske republike krenuli su prema Veleposlanstvu Ruske Federacije u Hrvatskoj, u Bosanskoj ulici.

- Mi smo civilizirani ljudi i želimo na miran način iskazati svoj protest i doći do ruske ambasade. Nadam se da će se nešto popraviti u tim bolesnim glavama i da će zaustaviti rat u Ukrajini - kazao je Jutarnjem listu Sergej, Ukrajinac koji je dvije godine radio u Hrvatskoj.

  • +4
Prosvjed Ukrajinaca u Zagrebu Izvor: Pixsell / Autor: Robert Anic/PIXSELL

Prije nego što su krenuli, na megafon se obratio predstavnik ukrajinske nacionalne manjine u Zagrebu, Viktor Filima. Rekao je da smo svjedoci podmukle i beskrupulozne invazije na Ukrajinu.

"Okupili smo se kako bi iskazali solidarnost prema ukrajinskom narodu", rekao je. Po završetku govora, uzviknuo je "slava Ukrajini", što su popratili ostali prosvjednici.

S Ukrajinom su se solidalizirali i Splićani koji su se u 17 sati okupili na Rivi.

Okupljanje u Splitu Izvor: Licencirane fotografije / Autor: tportal.hr