okolica benkovca

[FOTO] Pogledajte štetu koja je nastala nakon razorne pijavice: Kao da je avion kroz krov prošao...

07.02.2022 u 19:51

Bionic
Reading

U nevremenu koje je u ponedjeljak poharalo Benkovac, ljudskih žrtava, nasreću, nema. No, materijalne štete na 15 kuća ima. Mještani Novog naselja kažu da takvo što u životu nisu vidjeli nisu

Milica Miletić kaže kako je vjetar počupao masline i ulazna vrata kuće. Šteta je nekoliko tisuća kuna.

Kata Dizdar rekla je kako nije smjela ni vrata otvoriti. Od straha nije znala šta da radi. "Kao da je avion kroz krov prošao", zaključila je, javlja Nova TV.

u svim dvorištima razbacane su stvari, letjeli su crjepovi s krovova, porazbijana su stakla na automobilima...vjetar je slomio i antene.

Žarko Čuljak, mještanin, kazao je je kako su on i kći vidjeli kako kontejner leti prema njihovoj kući. Sagnuli su se da ne bi nastradali, a kontejner je oštetio fasadu.

  • +32
Pijavica Izvor: Cropix / Autor: Luka Gerlanc / CROPIX

"Proletio je i udario u zadnji kraj kuće. Krov je oštećen, južna strana gdje je udarala ta pijavica, nema crijepa da je ostao zdrav... letjeli su izvan krova, to je sve padalo..."

Čuljak je pokušao otvoriti vrata dok je vani bjesnila pijavica. 

"Isto kao da je s druge strane netko vukao k sebi vrata, to je trajalo a možda i 10 sekundi..". Kaže kako se bojao, u kući je bilo i dvoje djece. Svi su se prastrašili, bili su nemoćni.

Nevrijeme im je uzrokovalo štetu od nekoliko tisuća kuna. Šteta je nastala i na drugim kućama. No, mještani su sretni što nije bilo ljudskih žrtava.

Grad Benkovac u proračunu ima stavku u iznosu od stotinjak tisuća kuna i svim mještanima će nadoknaditi štetu.