pjesma i veselje

[FOTO/VIDEO] Pogledajte kako je diljem Hrvatske dočekana Nova godina

01.01.2022 u 08:06

Bionic
Reading

Za razliku od dobrog dijela Europe gdje su dočeci na otvorenom u organizaciji gradova, zbog pandemije koronavirusa, bili otkazani u Hrvatskoj to nije bio slučaj

Zagrepčanke i Zagrepčani te gosti glavnog grada veselo su, uz pjesmu i ples, te spektakularni vatromet dočekali Novu godinu na Trgu bana Jelačića, a s njima je posljednje minute 2021. odbrojavao i poželio im sreću u 2022. gradonačelnik Tomislav Tomašević.

Okupljene građane i goste Zagreba u Novu godinu uveo je Davor Gobac i Psihomodo Pop pjesmom "Sve će biti u redu", a to je bila i poruka zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića koji je Zagrepčankama i Zagrepčanima poželio sve najbolje i život "bez svih maski".

Doček u Zagrebu Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL

Dubrovčani i njihovi gosti, njih ukupno oko šest i pol tisuća, Novu su 2022. godinu dočekali na Stradunu uz koncert glazbenih skupina Vatra i Silente te uz spektakularni vatromet, a okupljenom mnoštvu čestitao je i dubrovački gradonačelnik Mato Franković.

Doček u Splitu Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

"Na dobro vam došla 2022. godina. Neka vam donese puno zdravlja u sreće. Hvala 2021. što je otišla. Uživajte i živjeli!", poručio je Franković. Dubrovački doček održan je s epidemiološkim mjerama jer se u ograđeni prostor pred pozornicom moglo ući samo s valjanom COVID potvrdom.

Uz dočeke u svojim domovima i ugostiteljskim objektima Osječani su 2022. godinu dočekali na središnjem gradskom Trgu Ante Starčevića, u zajedničkoj organizaciji grada Osijeka i Osječko-baranjske županije.

Uz čaj i kuhano vino okupljene građane koncertnim nastupom zabavljao je Ivan Zak, a točno u ponoć, uz zvuke valcera i vatromet, novu 2022. godinu čestitali su im župan Ivan Anušić i osječki gradonačelnik Ivan Radić.

Doček Nove godine organiziran je u skladu s važećim epidemiološkim mjerama, pa je Trg ograđen, a u Gradskoj upravi najavili su kako će u ograđeni prostor moći ući samo građani s valjanim covid potvrdama.

  • +166
Doček Nove godine diljem Hrvatske Izvor: Pixsell / Autor: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL