Četrdesetak sudionika

[FOTO] Pogledajte kako je bilo na tradicionalnom novogodišnjem kupanju na Mornaru

01.01.2022 u 13:54

Bionic
Reading

Četrdesetak kupača na prvi dan nove godine na pulskom kupalištu Mornar otplivalo je svoju uobičajenu zimsku rutu, nazdravivši u podne Novoj godini, uz želje da se ne reprizira po mnogočemu epidemiološki loša 2021. godina

Iskusni zimski kupači bez zadrške su skinuli odjeću i ušli u more koje nije bilo prehladno za ovo doba godine, uz temperaturu zraka od devet stupnjeva Celzijevih i uz podršku sugrađana koji su ih došli pozdraviti. Točno u podne, već prema tradiciji, hrabri kupači kojih svake godine sve više sudjeluje u Puli u takvoj proslavi Nove godine. Uz otvaranje nekoliko boca pjenušca, zaželjeli su svim sugrađanima sretnu i uspješnu 2022. godinu i otisnuli se s obale.

"Ima nas desetak koji se stalno kupamo zimi. Sve je više mladih, za razliku otprije tridesetak godina, kad su prevladavali stariji. Uživamo u tome. Ovo radimo jer volimo izazove, lijepo nam je i družimo se i stoga, zašto ne okupati se na prvi dan godine. Inače, plivamo tijekom cijele godine, a u ovoj godini sugrađanima želimo samo dobre i lijepe stvari", poručili su oni najiskusniji.

  • +19
Novogodišnje kupanje u Puli Izvor: Cropix / Autor: Dusko Marusic